Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

10 Mayıs '20

 
Kategori
Anneler Günü
 

Zordur Anne Olmak

BUGÜNDE SENDEN ÖĞRENDİĞİM GİBİ KİMSELERİ KANDIRMADIM ANNE...
 
İnsanlar kaybetmeden, neye sahip olduklarını asla anlayamazlar. Anne şefkatini başka kimsede bir daha bulamazlar.
 
Yeri kesinlikle doldurulamayacak tek kadın vardır o da annemizdir, en kıymetlimizdir! Bizi koşulsuz, karşılıksız seven, ağladığımızda bağrına basan, sıkıntılarımızda omzumuza konan sımsıcak bir dost elidir. Bizlere verdikleri emekler karşılığında ömrümüzce sırtımızda taşısakta hiç bir biçimde haklarını ödeyemeyiz. İyi ki annemizler, iyi ki bizleri dünya getirmişler.
 
Annemin sesi, yüzü aklımdan hiç çıkmıyor. Ahiret yurduna gideli yıllar oldu. Ne zaman  gözümün önüne bir davranışı gelse, içim acıyor.. Onu özlüyorum. Sağlığında değerini daha çok bilemediğime üzülüyorum.
 
Annem kalender kadındı. Cefakar, fedakar, vefakar, daima şükreden asil bir hanımdı.  Ülkesine, topluma faydası dokunan hayırlı evlatlar yetiştirdi. Küçük, büyük herkeslerle iyi geçinirdi.
 
Komşulukları güzeldi. Tüm komşuları kendisini severdi. 40 yıl sürmüş eski komşularından ahbaplıkları vardı. Annemle geçirdiğim yıllarda çok komşuluklarına şahit oldum. Hiç bir komşusuyla bir kere bile ne kavga ettiğini gördüm, ne ufacık bir münakşa yaşadığını duydum. "Bir komşuluk en yüce duygularla tertemiz başlamalı, öylece devam etmeli" diye düşünür ve bu düşüncesini uygulardı. İyi yürekli,güzel kadındı anneciğim. Eminim her insanın annesi özel ve güzeldir ve çoğu insan yakınında olsa bile annesine hasretdir... Ne yazık ki huzurevi köşelerinde evlat yolu gözleyen annelerde var. Yavrularının yanında olması onlara yaşanılası diyar...
 
Zordur anne olmak, dünyaya evlat gibi bir eser meydana getirmek ince işçiliktir. Zor zanattır. Ustalık gerektirir, hüner, marifet gerektirir. Saldım çayıra, Mevlam kayıra niyetiyle annelik olmaz. Annelik taraf tutmayı gerektirir. Öncelikleri hep yavrusuna yöneliktir. 
 
Çocukların sorumluluğunu almak, onları hayata hazırlamak. Allah'a layık kullar haline getirmek. Vatana millete yararlı olmalarına vesile olmak, insanları ve tüm canlıları sevmelerini sağlamak, dürüstlüklerinden taviz vermemelerini öğretmek, çevrelerindeki yanlışlara karşı uyarmak, kötülere karşı koruyup kollamak çok zordur. Dört dörtlük anne olmak, mükemmel anne olmak mucize gibi bir şeydir.
 
Elinizden geleni yaparsınız, Bazen bir yerlerde şaşarsınız, yetersiz kaldığınız anlar olur. Boşa geçmiş zamanlar bulunur, sabır gerektiren, sevgiden taviz verilmeyen yüce gönüllülüktür annelik...
Hele bu şaştığınız anlar evlatların ergenlik çağlarına denk gelirse daha bir zorlanırsınız. Bazen diklenirler, asilik ederler. Nerde yanlış yaptığınızı düşünür durursunuz, umudunuz daralır, kalbiniz kırılır, anlaşılmayınca üzülür incinirsiniz. Yine de emek vermekten vazgeçmezsiniz.
 
Ah anne! Seni senden iyi anlayan yoktur, yine bütün kırıklarını, kırılmışlıkları sen toplarsın. Çünkü tek parça  olarak ayakta kalmak zorundasın. Toparladığın yüreğinde kimseye anlatamadığın çok şeyler taşırsın, bütün kırıklıklarına rağmen yine de gülümsemeye çalışırsın. Neticesinde ne yapsan mükemmel anne olamadığına varırsın.  Zordur anne olmak... Ama bir o kadar da güzeldir, kutsaldır. Cennet iyi anneliği başarmışların ayakları altındadır.
 
Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Rahmeti rahmana kavuşmuş tüm annelerimizin ruhu şad , mekanları cennet olsun inşaallah...
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..