Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '09

 
Kategori
Dostluk
 

Zordur dost bulmak

Zordur dost bulmak
 

Dost; karşılık beklemeden kendisine yapılan hertürlü iyliği, güzelliği hakeden kişi demektir. Sağlam dostun varsa kötü günde de yanında olacak, seninle gülücek, yeri geldiği zamanda üzüntünü paylaşacak işte sen bu dünyada ödüllerin en güzeliyle ödüllendirilmişsin demektir. Ne yazık ki bu "dost" denilen kavramı kolay kolay bulamaz insan çok çaba sarfetmek gerekli bir insanla dost olmak için. Aynı zamanda kolay kaybedersin, zor bulursun. Dosluk karşılık beklememektir, o ağlarken gülmemek, o gülerkende ağlamamaktır. Her zaman aynı anda hareket etmek gerekir iki tarafta farklı şeyleri yaparsa bu dostluk değildir... Sadece işin düştüğünde arayacağın, sonrada unutacağın iyi gün dostluğudur.

Bir insanla gerçekten, canı gönülden dost olmak istiyorsanız ona çok özel olduğunu hissettirin tabi yapmacık olarak değil bu içtenlikle yapın ki inandırıcı olsun. Yapmacık olursa sizde inanmazsınız buna kendinizin inanmadığı birşeye başkaların inanmasını beklemek bence ahmaklık olur. Onu dinleyin lafını kesmeden, sabırsızlanmadan, konuşması bitsede bende konuşsam diye düşünmek yerine anlayarak dinlerseniz daha faydalı olur. O zaman sizin ona önem verdiğinizi hissedecek ve çok mutlu olacak böylece dostluğunuzun temelleri atılmış olacaktır.

Yani dost bulmak tamamen kendi elimizdedir. Unutmayalım ki bu dünyada ne kadar çok insanın sevgisi, saygısını kazanırsak bizim için kardır. Düşman kazanmak çok kolaydır ama dost kazanmak çok zordur fedakarlık ister, bence zor olanı seçelim çünkü hayatımıza giren her bir dost bizlere bu yaşamda yardımcı olacak her zaman yanımızda olacak biz yıkılsakta bizi ayağa kaldıracak kişilerdir. Dostlukların hiç bir zaman eksik olmayacağı bir dünya temennisiyle...Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 10
: 1711
Kayıt tarihi
: 03.12.08
 
 

Merhaba ben 24 yaşındayım. İzmir' de yaşıyorum. Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü okuyorum..