Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Zorlama seri...

Zorlama seri...
 

ajansspor.com


Beşiktaş, kötü bir başlangıç yaptığı Süper Lig’de, zor da olsa kazandığı üçer puanlarla üst sıraları zorlamaya başladı.

Ligde ilk altı maçta 6 puan toplayabilen Beşiktaş, (birisi Ankaraspor hükmen galibiyeti olmak üzere) son 5 maçını kayıpsız geçerek ezeli rakipleri arasındaki yerini aldı.

Takım bu dönemde futbol olarak büyük bir reform ya da olağanüstü form değişikliğine uğramasa da, alınan tek farklı galibiyetler puan hanesine artı olarak yazılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Eskişehir deplasmanında zor da olsa alınan üç puandan sonra bu akşam da çok ta iç açıcı olmayan bir futbolla haftayı kayıpsız geçmeyi başardı. Fakat oynanan futbol ligin geri kalanı için umut verici değil.

Lig TV spikerinin yakaladığı ilginç istatistik duruma açıklık getirmeye yetiyor gibiydi. Zira Beşiktaş’ın ligde kaydettiği 11 golün tamamı farklı futbolcular tarafından atılmış durumda. Yani henüz iki gole ulaşmış bir Beşiktaşlı futbolcu yok. Bu da Beşiktaş hücum hattının gol yollarındaki zaafını gözler önüne seriyor. Sayısal anlamda zengin görünen Beşiktaş ofansı iş icraata gelince sınıfta kalıyor. Büyük umutlar bağlanan Nihatlar, Bobolar, Nobreler gol yollarında henüz İsmail Köybaşı’dan daha ileride değiller.

Bu kötü görüntünün yanında bir de ilk haftaların monotonluğu ve zayıf futbolu etkilenince, zirve ile aradaki puan farkının açıklaması su yüzüne çıkıveriyor.

Son haftalarda alınan üçer puanlar ligdeki konum açısından iyi olmasının yanında takımdaki mücadele ruhunun ilk haftalara nazaran bir basamak daha üstte olması durumun tek teselli kaynağı.

Üç puanların devamı ve ligi domine etmenin en büyük şartı takımın iyice toparlanması ve hücum hattının daha fazla üzerine düşeni yerine getirmesidir. Aksi halde ligin sonu hüsran olacaktır

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..