Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Zorlu grup: A grubu

Zorlu grup: A grubu
 

A Grubu


Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yer aldığı A grubu bakıldığında son haftası en çetin geçicek grup gibi gözüküyor. Puanların birbirine olan yakınlığı her takıma bu gruptan bir üst tura çıkma şansı veriyor. Marsilya kendi evinde deplasmanda mağlup ettiği Liverpool'u ağırlarken Beşiktaş ise tamam - devam maçı için Porto deplasmanına gidiyor.

Porto' nun gruptan çıkması mağlup olmadığı sürece kesin. Beşiktaş Porto'yu mağlup ederse diğer maçlara bakmadan bir üst tura çıkıyor. Marsilya ve Liverpool Fransa'da berabere kalırsa Marsilya bir üst tura göz kırpan takım oluyor. Durumlar bu kadar karışıkken Marsilya, Porto ve Liverpool takımları için ilginç bir istatistik daha vermek gerekiyor. Şayet Porto-Beşiktaş maçı temsilcimizin galibiyetiyle, Marsilya-Liverpool maçı da berabere biterse bu 3 takımın puanları eşit oluyor. Bu durumda ilk olarak takımların birbirlerine olan üstünlüklerine bakılıyor.

Bu aşamada ise karşımıza ilginç bir durum çıkıyor. Porto ikili averajda Marsilyaya üstünlük sağlıyor. Marsilya ise Liverpool'a üsütnlük sağlamış durumda. Liverpool da ikili averajda Porto'nun üstünde bulunuyor. Bu durumda gol averajıyla en üst sırada bulunan Liverpool bir üst tur için vizeyi kapıyor.

Beşiktaş'ımızın işi bu hafta çok zor. Porto deplasmanı oldukça zorlu bir deplasman. Özellikle de Beşiktaş gibi deplasmanda dikiş tutturamayan bir takım için.. Portekiz ekibi kendi sahasındaki performansıyla göz kamaştırıyor. Bu bir dönüm maçı Beşiktaş için. Avrupa'da ben de varım demesi için bu maçta puan kaybına tahammülü yok. Grubun çetinliği Beşiktaş'ın UEFA'da yoluna devam etme imkanı vermiyor. Bu durum da bu maçı Beşiktaş için çok önemli ve telafisiz kılıyor.

 
Toplam blog
: 2
: 550
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği mezunuyum. Bir internet sitesi bünyesinde çalışmakt..