Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

Zorlu yarış başlıyor.

Anlatacaklarım uzaktan masal gibi, rüya gibi gelebilir. Ama biz 21 yıldır bu gercegin icinde yaşıyoruz. Sizin 5 yaşındaki minicik kızınız, bir gece bir arkadas evinde eletronik orgun başına otursa ve birden Bethoveen 9. senfoniyi calmaya başlasa. Üstelik daha önce hiçbir enstürüman çalmamiş ve müzikle alakası sadece evde çalınan müzikçalar olan küçük kızınız. Biz de aynı durumda herkesin gösterecegi tepkiyi gösterip şok olduk. Kulaklarımıza inanamadık. Daha önce de aynı birkaç emare göstermişti. Örneğin bir gün enstürümantel bir hafif müzik eserini dinlerken tutturdu bu kaset bizde var demeye. Olmadiğina ikna edemedim. Getir göster dedim. Gidip bir Türk sanatçısının şarkı kasetini getirdi, koyduk, dinledik ve hakikaten onun bahsettiği enstürümantel eser üzerine söz yazılarak bir hafif müzik parçası yaratılmış. Bunun gibi bir cok emare kızımın farklı bir tarafı oldugunu açıkca belli ediyordu. 

İktisatçi bir aileyiz. Küçük kızım 15 yıllık evlilikten sonra dünyaya geldi. Çalışan bir anne olduğum icin tek çocukla kalabilecek bir evlilik yaşamını büyük kızımın 10 yaşında iken gösterdiği aşırı kardeş istegi üzerine değiştirmiş ve 15 yıl sonra ikinci bir çocuğa sahip olmuştuk. 

Küçük kızım ablasından karekter özellikleri olarak da tip olarak da farklıydı. Büyük kızım sakin, yumuşak, iştahli, sarı bukleli saçlı, huzurlu bir bebekti. Küçük kızım ise ince yapılı, daha az yiyen, daha hareketli, daha mükemmeliyetçi, araştirıcı bir bebekti. Farklı olduklarını anlıyordum ama böyle bir olayla karşılaşacağımızı tahmin etmiyordum. 

Aile olarak İktisat egitim yaptıgımızdan ve ailemizde hic müzisyen olmadığı icin bu olayı anlamamız ve yolumuzu bulabilmemiz cok zaman aldı. Evimizde herzaman klasik müzik calardı ama hiç müzisyenimiz yoktu. Gördüğümüz olayın şokunu üzerimizden attıktan sonra küçük kızımızdaki bu degişik özelliği nasıl değerlendirebilecegimizi düşünmeye başladık. İşin tuhafı arkadaşlarımız da bizimle aynı meslek gruplarındandı ve hic müzisyen dostumuz yoktu. 

En sonunda bir kaç yıl gecikme ile konservatuar sınavlarını denemeye karar verdik. Bu arada bizim küçük kız Milli Egitim Bakanlıgının yeni bir uygulaması ile 5 yaşında okula başlamiştı. Okula başlaması da kendi kararı idi. Televizyonda 5 yaşinda çocukların okula başlayacagını duyunca kalktı ' Ben okula gidecegim cok başarılı olacağım' dedi ve bütün israrlara rağmen kararından vazgeçmedi. Bize de bu karara uymaktan başka çare kalmadı. Onun gibi 5 yaşında okula başlayan diğer çocuklar okul savaşını birinci ay da bırakınca o egitimini bir yaş büyüklerle aynı sınıfta sürdürerek devam etti. 

Konservatuar sınavlarına girmeye karar verdik ama nasıl olacagını bilmiyorduk. Sorduk. Sınavların Ağustos ayında olduğunu ve sınavlardan önce 3 günlük bir sınav hazırlık kursu olduğunu öğrendik. Bu bizim için yazlik tatilimizi kesmek ve İstanbula geri dönmek demekti. Bunu da ablamiz halletti. Biz olmadan gelip giriş kayıtları yaptırdı. Ama küçük kızım baleye de girmek istiyordu. İstanbulda ki iki üniversitenin konservatuarlarına sınav kaydı yaptırdı. Ben nasılsa kazanamayacağını tahmin ediyordum ve tatilimizi boşuna yarıda kestiğimize inaniyordum. 3 günlük sınav hazırlık kursunun ilk günü kursu yapan öğretmene kurs çıkışı boşuna mı geldık. Eğer yeteneğı yoksa bırakalım dediğimde 'Olmaz ' dedi. Çok değısık bir durumla karşılaştığını söyleyen ögretmene güvenip sınavlara girmeye karar verdik. 

Sınav sonuclarını ve daha sonra ki gelismeleri yazmaya devam edecegim. 

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..