Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Zorluk Olgunlaştırır

Son yıllarda kapitalizm sürecinin toplumumuz üzerindeki olumsuz etkilerini bireyler arasındaki geçmişte var olan komşu arkadaşlık dostluk ilişkilerinin başka boyutlara taşınmasından anlayabiliyor insan.

Bütün güzel duyguları terk ederek sadece bireysel mutluluk peşinden bencilce koşmalara tanık olmaya başladı toplumun bir kesimi tarafından. Diğer kesim, çoğunlukta olan kesim yapay mutluluklarla sürecini boşa yorduğunu farkında olmadan kısırdöngü içerisinde 'ben mutlu olayım, başkası olmasın' mantığıyla aslında kendisini kara kutuya hapsetmektedir.

Oysa 'mutluluk' virüs gibi bulaşmalı insanlara. Bulaştıkça büyümeli mutluluk. Paylaşılmayan mutluluk mutluluk değildir.

Aslında işin özünde 'sevgi' yatmaktadır. Sevgi her şeyi yener. Bizleri olgunlaştıran zorlukları yenmemizde de 'sevgi' yatmaktadır, yani kendimizi sevmek'te yatmaktadır.. Ne kadar kendimize saygı duyarsa o kadar kendimizi sever ve sevgi duygusu donanıma sahip insanın alamayacağı zorluğu olmaz. Kötülük yapmaya çalışan size maddi manevi zarar vermek isteyen kişi veya kişilere karşı da sevgi ile karşılık verirseniz siz daha çok siz olursunuz. Tabi kötülük yapmak isteyene sarıp sarmalayınız önerisinde bulunmuyorum. Maddi manevi kötülük yapmak isteyenleri cam kavanozun içine koyarak ve üzerini de cam kavanozun kendi kapağıyla kapatarak görünmeyen rafın arkasına koyunuz yeterlidir.

Size birisi bencilliği yüzünden 'seni acı çektire çektire öldürürüm' tehdidinde mi bulunmuş!? Boşverin geçiniz o aynanın karşısına geçtiğinde kendi kendisine tehdidini yapacaktır bir gün.

Alnınıza birisi size bir silah mı dayamış? Susunuz. Susunuz yeter.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..