Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Aile
 

Zorunlu ayrılık

Zorunlu ayrılık
 

Hayatta en çok zorunlu ayrılıklar üzer insanı. Çok yakınında olup da gitmek istersin ama gidemezsin. Memleketin çeker seni. Havası, suyu, kalabalığı. Ve o memleketinde senin ait olduğun insan. Telefon elinde defalarca aramak istersin, numaraları her çevirişinde son rakama gelmeden kapatırsın istemeden de olsa.

Bu ayrılık, bu hasret çok zor. Özledim diye sıkı sıkı sarılmanın hayallerini kurarsın tek başına biryerde. Kimseye anlatamazsın hüznünü, içine atarsın da o yara her geçen gün büyür. Her göz yaşında, her hıçkırıkta düğümlenir birşeyler boğazına. Onun adını söylemek kendi içinde bile çok zor gelir. Yasak gibidir ismini anman.

Zor, çok zor bu ayrılık. İstemesende ondan uzak kalman. Ki en zor olanı da ne zaman biteceğini bilemediğin zaman denilen bir hasret yolunda ona yakınlaşacakken adımlarının hep geriye gitmesi. İşte bu koparır aradaki bağları. Sonra bakarsın ömür sayfandaki son satıra gelmişsin. Geriye dönmek, yazdıklarını silmek istersin ama çok geçtir artık. Ve sayfa kapanır, bir hasret türküsü eşliğinde.

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..