Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Haber
 

Zorunlu genel sağlık sigortası uygulaması erteleniyor....

Zorunlu genel sağlık sigortası uygulaması erteleniyor....
 

Bu haber henüz basına yansımadı. Ancak biraz önce İstanbul Sosyal güvenlik kurulu il müdürlüğü ile yaptığım telefon konuşmasında uygulamayla ilgili bilgi almak için aradığımda yetkili kişinin 1.10.2010 da uygulamaya başlayacak zorunlu genel sağlık sigortası uygulamasının iptal edildiği hakkında bir duyum aldıklarını ancak doğru bilginin şubelerden alınabileceğini söylemesi üzerine Beyoğlu SGK il müdürlüğünü aradım. Telefona çıkan kişiye "Konuyla ilgili iptal uygulaması var mı?" diye sorduğumda "İptal değil de, bir erteleme olabileceği, ancak bu konu hakkında kendilerine henüz net bir bilgi ulaşmadığı" bildirildi. Şu günlerde bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bilindiği gibi hepimizin hayatını yakından ilgilendiren ve “Sosyal Güvenlik Reformu” olarak sunulan“5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun "Zorunlu Genel Sağlık Sigortalısı"olunmasına ilişkin hükmü 2 yıllık
ertelemeden sonra 1 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe girecekti. Yani, 1 Ekim 2010 gününden itibaren bütün ülke vatandaşları, zorunlu Genel Sağlık Sigortalı olacaklardı. İşsizler, köylüler, 18 yaşından büyük çocuklarımız için 1 Ekim 2010 günden itibaren 10 günü takip eden bir ay içinde GSS bildirgesi doldurulup SGK merkez müdürlüklerine verilmezse, önce vermeyen herkese bir asgari ücret yani 760,50 lira idari para cezası uygulanacak, ayrıca bu kişiler ayda 1521 liradan fazla kazanıyor kabull edilip 183 lira aylık GSS primiyle cezalandırılacaklardı. Sigortalı olarak çalışanlar ister SSK'lı ister Bağ-Kur'lu isterlerse memur olsunlar hem emeklilik hem de sağlık primi ödüyorlar.

Telefonla ulaştığım yetkilinin bana verdiği bilgilere göre bu konuda henüz alt yapı çalışmalarının henüz tamamlanmadığı bu nedenle de uygulamanın 1.10.2010 da yürürlüğe girmesinin zor olacağı bildirildi.

Yine de bu konuda Resmi açıklamanın beklenmesinde yarar var.

Ben şimdiden söyleyeyim de.......

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..