Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

02 Nisan '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Zührevilerden "Herpes" ve "Cinsel Bölge Siğilleri"

Zührevilerden "Herpes" ve "Cinsel Bölge Siğilleri"
 


Herpes...

Herpes, cinsel yoldan bulaşan ve cinsel bölgede "uçuk" türünden yaralar oluşturan bir hastalıktır. Hastalığa sebep olan, "herpes simpleks" diye bilinen bir virüstür.


Herpes bütün bilinen zührevi hastalıklar içerisinde en yaygın olanıdır. Ağız yoluyla cinsel birleşme sonucunda ortaya çıkan pek çok herpes olayları görülür...


Mikrobun kuluçka dönemi bir haftadan az sürer. İlk önce yanan ve kaşınan noktalar belirir. Bunlar daha sonra derin olmayan, yüzeysel, tipik yaralara dönüşürler. Değişik büyüklüklerde olan bu yaralar genellikle iki hafta içerisinde iyileşirler. Lâkin yeniden ortaya çıkma olasılıkları hayli güçlüdür. Bununla birlikte, ortaya çıkan ilk yaralar en kötü olanlarıdır.


Bu hastalıktan korunmada başlıca önlem olarak temizliğe özen göstermek çok önemlidir. Bilhassa çok genç yaşta cinsel etkinliğe atılmanın ve çok sayıda eş değiştirmenin, bu hastalık için olumsuz bir etmen olduğu da şüphesizdir.


Cinsel Bölge Siğilleri...

Cinsel organlar üzerinde ya da dölyolunda görülen siğillere tıp dilinde "condyloma" adı verilir.


Bunlar, karnabahar görünümlü acısız siğillerdir ve sebepleri bir virüstür. Büyüklükleri, topluiğne başından bir üzüm tanesi iriliğine kadar farklılık gösterebilir. Genellikle deri üzerinde görülen olağan siğillere benzemekle beraber daha yumuşaktırlar ve birkaçı bir araya geldiğinde çok daha geniş alana yayılmış olarak görülürler.


Diğer yandan herhangi bir kanser türüyle hiçbir ilgileri yoktur.


Siğil virüsü cinsel temasla bir kişiden diğerine bulaşabildiği gibi, parmaklardan makata da yayılabilir. Siğiller birkaç haftada büyürler. Aslında pek de büyük bir sağlık sorunu oluşturmazlar. Lâkin sık sık tekrarlandıkları için sıkıntı yaratırlar.


Bunlardan farklı olarak bir de frengi hastalığının belirtileri arasında yer alan bir tür siğil vardır, bu iki tür birbirine karıştırılmamalıdır.



Önemli >>> Bu blog da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..