Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Zürafanın uzun boylu oluşu yüksek dallara ulaşsın diyedir de biz ona nasıl ulaşacağız?

Zürafanın uzun boylu oluşu yüksek dallara ulaşsın diyedir de biz ona nasıl ulaşacağız?
 

Zürafaların neden böyle yaratılmış olacaklarına taktım. Yüksel dallara uzanmak akla geliyor ama sırf bunun için çok garip bir şekil değil mi? Her hayvanın bir özelliği var ama zürafa görünüş olarak çok farklı. İnsan görünce böyle de hayvan olur mu diyor.

Şüphesiz dünyada ne kadar tuhaf canlılar vardır ama benim şaşırdığım insanoğlunun bu şaşılacak hayvana şaşmaması. Ya niye bu kadar uzun boylu mesela(6 metreye yaklaşıyor) 6 metre iki katlı ev yüksekliği. Üstelik hiçbir özelliği yokmuş gibi önemsiz sıradan bir hayvan olarak anlatılır. Ne sıradanı ya, karada yaşayan en garip hayvanlardan biri.

Zürafaların uzun boyları dışında insanların ilgisini çektiklerini sanmıyorum. Hani beslemen gerekti, hasta eğilemiyor, yemeğini merdiven dayayıp öyle mi vereceğiz? Sonra zürafanın eti yeniyor mu? Yense ne olacak, nasıl keseceksin, vinç lazım. Nadiren de olsa Aslanların zürafa avladıklarını biliyoruz. Kaçamazlar da zavallı hayvanlar. Ama aslanlar da zürafa avlarken herhalde çok zorlanırlar.

Dünyada sayıları 100 bin civarındaymış. Hepsi de Afrika’da yaşıyormuş (Kenya’da 45 bin. Tanzanya’da 30 bin.) Görsel olarak turizmde işe yarar. Masrafı da yok, dağda kırda kendi besleniyor. Türkiye’de neden zürafa yok? Olabilir aslında. Dağlarımıza renk katar. Baş bölümü, ağzı/dişleri mesela hani bir muayene vs gerekse eğilmesi lazım. Uğraştırır insanı. Nasıl doğuruyor? Yavrusunu nasıl büyütüyor? Öyle görünseler de bence nazik hayvanlar. Bir de neden sadece Afrika’da yaşıyorlar, o da ilginç. Vücut durumları nedeniyle diğer kıtalara göç edememişlerdir. Bu güzel hayvanların korunması gerekiyor. Zürafa avlanıyor mu acaba? Eti yeniyorsa avlanır. İslam’a göre eti yendiğine göre avlanır. Ama zürafa popülasyonu fena değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..