Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Zurnanın “zırt” dediği delik…

Zurnanın “zırt” dediği delik…
 

İki gündür İsrail’le yatıp Filistin’le kalkıyoruz. Etmediğimiz küfür savurmadığımız tehdit kalmadı. Hükümetimiz en büyük tehdidi, en sert sözleri söyledi.

Şimdi ulusça biraz sakinledik. Olayı bir değerlendirelim. Önce kimsenin yanlış anlamaması için genel kurallar ve bu kuralların İsrail ile olan ilişkilerine bir bakalım. İsrail devletinin yaptığı işin adı dünyanın her tarafında aynıdır. “Terörizm” İsrail bir kez daha terörist bir devlet olduğunu beyan etti. Bu vukuat, İsrail’in ilk vukuatı değil. Gazze’de yaptığı bir çok icraat terörizm olarak adlandırılır. Yani gerek bizce, gerek izan sahibi başka devletlerce İsrail bir terörist devlettir.

İsrail terörist bir devlettir de, neden şimdiye kadar kimse onu cezalandırmayı düşünmemiştir? Kendimizi kandırmayalım. Bizim Gazze sever hükümetimiz neden İsrail’le normal bir komşu devlet ile sürdürülebilecek bir ilişki içindedir? Başbakan vekili dün büyük elçinin geri çağırıldığını, ortak tatbikatların iptal edildiğini söyledi. Birleşmiş milletleri toplantıya çağırdık, geldiler kınadılar. Peki ne oldu? İsrail başbakanının umurunda bile değil. Bırakın korkmayı İsrail’de Türkiye aleyhinde gösteriler yapılıyor. Yani “Konuş, konuş duyuyorum” diyorlar. Bildiğimiz kadarı ile İsrail ile aramızda ekonomik ve askeri anlaşmalar var. Onlardan kimse söz etmiyor. Öyle görülüyor ki biraz bağırıp çağırılacak, sonra her şey unutulacak. Bunun adı da dış politika olacak.

Oysa bütün dünya biliyor ki İsrail, ABDnin orta doğudaki ileri karakoludur. İsrail’le bir hesabı olan şimdilik bunu ABD ile görmek zorundadır. Zira İsrail devleti adeta bir ABD üssüdür. Yine herkesin malumudur ki Türk hükümeti iktidarı ABDnin sözünden bir milim dahi çıkamaz.

Hal böyle olunca da siz bağırıp çağırırsınız, İsrail yetkilileri dönüp de bakmaz bile. ABD yetkilileri de.

Eğer ciddi iseniz, İsrail ile bütün ilişkileri dondurursunuz, ABD den bu ileri karakolundaki yetkilileri derhal ve etkin biçimde cezalandırmasını istersiniz. Yapmazsa, onunla ilişkileri masaya yatırırsınız.

Olmaz mı? O zaman içerdeki insanların gazını alacağız diye bağırıp çağırmayalım, ele güne de rezil olmayalım.

01/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..