Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Sinema
 

“Esrarengiz Güzel” Belgrad’ı salladı!

“Esrarengiz Güzel” Belgrad’ı salladı!
 

Başrolünde oynadığı Kutluğ Ataman imzalı “ Kuzu” filmiyle Belgrad Uluslararası Film Festivali’ne katılan Nesrin Cavadzade, festivale damgasını vurdu.

Festivalin açılış gecesinde kırmızı halı törenine oyuncak bir kuzuyla katılan Nesrin Cavadzade, kuzuyla verdiği pozlarda güzelliği ve sempatikliğiyle basının ilgi odağı oldu. Yabancı basın geceyi dünyaya “Esrarengiz Türk güzeli Belgrad’a neşe getirdi” cümleleriyle duyurdu.

Basına oyuncak bir kuzuyla poz veren ve şıklığıyla olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da ilgi toplayan Nesrin Cavadzade’ye Sırp basını yoğun ilgi gösterdi.

Kırmızı halıda Melih Yazgan’ın tasarımı siyah bir elbise tercih eden Nesrin Cavadzade; film gösterimi öncesinde basının sorularına verdiği eğlenceli cevaplarla da ilgi topladı.

Uluslararası film camiasının büyük ilgisini çeken Kuzu, festivalin favorisi olarak gösteriliyor.  Belgrad Film Festivali 8 Mart’ta sonuçlanıyor.

2

Kariyerinde katıldığı her festivalden ödül alan, Bağımsız Sinema’nın asi kızı Nesrin Cavadzade, Kuzu filmiyle 51. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştü. Kuzu, mayıs ayında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

3

Kuzu filminin kısaca konusu:

Doğu Anadolu'da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert'in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez. Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine'nin bu halleri kocası İsmail'i endişelendirmektedir. Mert'in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert'e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert'i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır. Öte yandan İsmail mezbahada bir iş bulur ve parayı denkleştirme umudu doğar. Ancak İsmail'in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail'in güçsüzlüğü, Medine'nin ısrarları ve Mert'in hayalleri aynı şeyi işaret etmektedir, ancak sonunda Medine'nin hiç de tahmin etmedikleri bir yerden yardım istemesi gerekecektir.

4

Kutluğ Ataman'ın son filminin başrollerinde Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Nursel Köse ve Sedat Kalkavan yer alıyor.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 

Not: Haber ve Görseller, Persona Sanat Basın bülteninden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..