Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

“Fırat kalkanı”, Türkiye, Suriye ve Orta Doğu

“Fırat kalkanı”, Türkiye, Suriye ve Orta Doğu
 

Bugün Türkiye saat 04:00 itibarıyla kendi güvenliğini korumak için gecikmiş bir harekatı gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti  koalisyon güçleriyle birlikte “Fırat Kalkanı” adıyla düzenlenen askeri harekat ile çevremizde kümeleşen terör örgütlerini ortadan kaldırmak, sınırımızda güvenliği sağlamak  için adım atılmıştır.  Ülkmize yönelik terör örgütlerinin tehdidi sonlandırılana kadar harekat devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Suriye’nin herzaman olduğu gibi toprak bütünlüğünü savunmuştur. Suriye’nin toprak bütünlüğü her durumda önemli bir husutur.

“Fırat Kalkanı” adı verilen sınır ötesi askeri harekat ile beraber aşağıda sıralayacağım bazı hususlara önem verilmesinin faydalı olacağını düşünmekteyim.

1-Türkiye Cumhuriyeti devleti bağımsız bir devlettir.

2- Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünyaca güçlü ve modern bir ordusu vardır.

3- Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm sınırları terör odaklarından ve teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi şarttır.

4-Türkiye gerektiği zaman kendi güvenliği için insiyatif kullanarak sınır dışı operasyonlar yapacaktır.

5-T.C. Devletinin sınırlarında başı boşluk oluşacak hiçbir duruma göz yumulmayacaktır.

6-Güvenli bir ülke olarak Türkiye çevresine, Orta Doğu'ya ve tüm dünyaya yön verecek istikrarlı ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecektir.

7-Türk ordusunu küçük düşüren darbe teşebbüsünün bertaraf edilmesi sonrasında “Fırat Kalkanı” hareketi ile Ordumuzun moral , inanç ve gücü tam olarak tekrar eski günlerine daha güçlü ve azimli bir duruma gelmiştir.

8- “Fırat Kalkanı” ile Türk silahlı kuvvetlerinin önemini herkes şimdi daha iyi anlayacak ve tüm dünya buna şahit olacaktır.

9- TSK tüm dünyada uluslar arası barış güçlerindeki başarılarına bir yenisi ekleyecektir.

10- “Fırat Kalkanı” harekatı ile Türkiye tüm terör odaklarına göz dağı verecektir.

11- Türkiye Cumhuriyeti devleti, bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip  bir Suriye devletini her zaman görmek ister.

12- Elbette bunun için  muhaliflerle ve gerekirse Esad yönetimiyle görüşülerek Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalıdır.

13-Irak örneği önümüzdedir. Suriye’nin de Irak gibi olmasını istemiyorsak, önceki bazı tavırlarımızı değiştirmek gerekiyorsa,hemen başlayalım. Ne gerekiyorsa yapalım... Geç kalmayalım!...

14- Türkiye, Suriyedeki iç savaşı durdurmak için yeniden uluslar arası arenada rol alarak gerekli beyanlar, çağrılar,g örüşmeler ve ziyaretler yapılmalıdır.

15-Suriye’de oluşan, bizi ve tüm dünyayı tehdit eden İŞİD, PYD, YPG ve benzeri terör örgütlerini koalisyon güçleriyle birlikte ortadan kaldırarak, Suriye ile yapılacak işbirliğiyle Suriye’deki iç savaşı sonlandırmak gerekir.

16- Fıratın batısı kadar doğusu da her tarafı önemlidir. Fırat Türkiyenin ve Suriyenin Fıratı olmalı. Yani Fırat en büyük kalkanımızdır. Bu bakımdan harekata “Fırat Kalkanı” adının verilmesi isabetli olmuş ve iyi düşünülmüştür.

Türk Milleti, bağımsızlığımız ve güvenliğimiz için başlatılan “Fırat  Kalkanı” harekatini desteklemektedir.

Allah ordumuzun ve milletimizin yardımcısı olsun...

 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..