Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '19

 
Kategori
Spor
 

“Güneş Yine Doğacak”

Konfüçyüs’ün  “Küçük insanlar kişilerle, vasat insanlar olaylarla, büyük insanlar fikir veya davalarla meşgul olurlar.” sözü çokça söylenmekte; ancak gereği yapılmamakta veya yapılamamaktadır. Günümüzde kişiler ve olaylarla ilgili polemikler, tartışmalar hiç de tasvip edilebilir değil. Tabii bunun istisnaları da var. Bu istisnalardan biri de Şenol Güneştir.

Türkiye Cumhuriyeti A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’in 18. 03. 2019 tarihinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısını bir televizyon kanalından soluksuz izledim. Okuduğu yazılı metin de sorulara verdiği cevaplar da yaşlı- genç, partili-partisiz vb. herkesin takdir edeceği düzeydeydi.

Güneş, birlikte düşünmek, herkesi kucaklamak, farklı düşünenleri ötekileştirmemek vb. ilkesel mahiyetteki kavramları sıralarken, inanın gözlerim doldu.  İnsanların yüzlerini güldürmeyi amaçladığını büyük bir sorumluluk bilinciyle söylerken de yine gözlerim doldu.

Şenol Hoca önceliklerini bilen, güven veren, mevcut durumu değerlendirebilen çok tecrübeli biridir. Güneş, inşallah hem spor camiasına hem de tüm yöneticilerimize örnek olacaktır.

Şenol Hocanın konuşmasının ve sorulara verdiği cevapların bir ders metni gibi okunup anlaşılmasını ve gereğinin yapılmasını hepimizin arzusudur.

Güneşin yine doğması dileğiyle…

 

Sabahattin Gencal, Çekmeköy-İstanbul, 18. 03. 2019

 
Toplam blog
: 181
: 635
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

1943'te Trabzonda doğdu. Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen okulunu bitirdikten sonra girdiği Bursa Eğ..