Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
Dünya
 

13 Yaşındaki üvey kızıyla evlenmeyi yasal hale getiren ülke....

13 Yaşındaki üvey kızıyla evlenmeyi yasal hale getiren ülke....
 

Ülkemizin yavaş yavaş sürüklendiği Şeriat düzeni hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Bu sorunun yanıtını ararken, cevap ta uzaklardan geldi. Bizi İngiliz Guardian Gazetesi aydınlattı.

Şeriatın nasıl bir düzen olduğunu gösteren bir uygulama İran’da gündeme geldi. Yasayla babaların 13 yaşındaki üvey kızlarıyla evlenmelerine izin verildi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; İran’da aile reisinin evlatlık kızıyla evlenmesine izin veren yasa değişikliği parlamentodan geçmiş. İnsanlığa aykırı düzenleme, üstelik“çocukların korunmasıyla ilgili” yasada değişiklik yapılarak gerçekleştirildi.

Geçen pazar günü çıkan değişiklik uyarınca, mahkemenin çocuğun çıkarına olduğu yönünde karar vermesi durumunda aile reisi baba, evlatlık kızıyla evlenebilecek.

İran’daki şeriat düzeninin değişmez karar organı olan ve Ayetullahlardan oluşan Koruyucular Konseyi de onaylarsa babaların evlatlık kızlarıyla evlenmesinin yolu resmen açılmış olacak.

İran Parlamentosu’ndan İnsan hakları örgütlerine göre, bu yasayla kızlar 13 yaşına kadar erkekler ise 15 yaşından sonra evlendirilecek, pedofili yasallaşacak. Ülkede kızlar babalarının izniyle 13, oğlanlar ise 15 yaşında evlendirilebiliyor.

Londra’da Kurulu “İran için Adalet” adlı bir insan hakları grubunun avukatı olan Şadi Sadr, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Bu yasa pedofiliyi yasal hale getiriyor ve çocukları tehlikeye atıyor. Evlatlık çocukla evlenmek, İran kültüründe yok. İran’daki ensest olayları, dünya çapındaki diğer ülkelerden ne fazla ne az. Eğer bir baba reşit olmayan evlatlık çocuğuyla evlenir ve birlikte olursa bu tecavüz olur” demiş.

Sadr’a göre İranlı yetkililer evliliklerdeki olası cinsel istekleri azaltmak istiyormuş. İran’da mevcut duruma göre 13 yaşın altındaki bir çocuk sadece hâkim izniyle evlenebiliyor. Üvey evlatla evlenmek ise her koşulda yasak. Bazı uzmanlara göre yasa İslam’a aykırı. İran’daki en etkili yönetim organı olan, parlamentodan geçen yasaları reddetme yetkisi olan Koruyucular Konseyi’nden geçemeyecek diye söyleniyor.

Bu ülkede küçük yaşta evlendirilen kızların sayısı ise 900-950 bin olarak tahmin ediliyor. İran genelinde 2010’da 10-14 yaş arası 42 bini aşkın çocuk, sadece Tahran’da ise on yaşının altındaki en az 75 çocuk evlenmiş.

Böylesi sapık düşüncelerini, İslam dininin arkasına sığınarak hayata geçirmelerine söyleyecek söz bulabilir miyiz? Böylesine bir sapıklığı İslam kabul eder mi?

Dini kullanarak sapıkça fikirlerini hayata geçirenler, dini sömürerek siyasi rant sağlayanlar, öbür tarafta nasıl hesap verecek dersiniz? 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..