Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

On yıl sonra internette Milliyet’le

On yıl sonra internette Milliyet’le
 

Milliyet Blog sayfasında yazmaya başladım. Blog sayfalarında dolanırken bundan 10 yıl önce 1996 Kasım’ında Milliyet ilk kez Internet’te yayına başladığı gün aklıma geldi. O günlerde Internet’te gazeteler vardı, bunların bir bölümü basılı gazeteler, bazıları da yalnızca Internet’te yayın yapanlardı. Milliyet’in yayına başlaması, ülkemizde ilk kez bir kitle gazetesinin Internet'le tanışması anlamına geliyordu. O sıralarda kendimi ülkemizde Internet kullanan bir avuç kişiden biri olarak gördüğüm için, bu önemli günde Milliyet’e kutlamak için bir e-posta gönderdim.

Milliyet'e;
Birkaç yıllık bir gecikmeyle de olsa Milliyet'i Internet'te kendi adının altında bulmak "eski" bir okurunuzu çok sevindirdi. Bu girişimi için Milliyet ailesini kutluyorum. Sayfa düzeninizi estetik ve kullanım açısından, eski bir web hazırlayıcısı ve kullanıcısı olarak, beğendim.Bu mesajı sizi kutlamak ve sayfanızdaki bir hata için uyarmak için yazdım. Neden "eski" bir okurunuz olduğumu ayrıca yazacağım.
Saygılarımla
Aydın Tiryaki

Bu yazı hala Milliyet’in Internet arşivinde http://www.milliyet.com.tr/1996/12/13/internet.html adresinde duruyor. 26 Kasım 1996’da bu mektubu gönderdiğimin ertesi günü Milliyet’in basılı kopyasında gördüm. Mektupta “Neden "eski" bir okurunuz olduğumu ayrıca yazacağım.” Demiştim ama on yıldır yazmadım hiç, daha doğrusu unutmuşum. Blog sayfalarına yazarken Milliyet sayfasında adımı aramasam aklıma da gelmezdi. Bu yazıyı görünce on yıl sonra unuttuğum konuyu yazmaya karar verdim:

Milliyet Gazetesi 70li yıllardaki gazetelerimden biriydi, diğeri de Cumhuriyet. Milliyet Abdi İpekçi’nin gazetesiydi ve Basında Güvenin kalesiydi. Abdi İpekçi’den sonra hoşuma gitmediği zamanlar olmuş ve bırakmıştım, daha sonra yeniden almaya başlamış, yeniden bırakmıştım. 1996’nın günlerinde de artık eski bir Milliyet okuruydum gazetede basılan mektubumda yazılı olduğu gibi. Milliyet’in Internet yayınına başlaması yeniden bir barışma günü olmuş ve ertesi günü yeniden Milliyet almaya başlamıştım. Daha sonraki zamanlarda çoğunlukla Internet’ten okuduğum bir gazete oldu.

Internet’te şu sıralarda en yaygın okunan sayfalar Bloglar. Milliyet ülkemizde Blog sayfaları yayınlayan ilk Internet sitesi değil ama ülkemizde blog kavramını geniş kitlelere ulaştıran gazete oldu. Yakında tüm gazetelerin blog sayfaları olacak ve gazetelerin en büyük rakiplerinin kendi blog sayfaları olduğunu göreceğiz.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..