İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ’NİN TARİHÇESİ -Kuros’un kil silindiri ve sonrası Ayten DİRİER Dokuz ay yaşadığı sımsıcak evrenden, Dünya’ya ilk adımı atan insanoğlu, -daha ne olduğun..
Zaman, insanlıkla başlamış, düşünmesi ve algılanması güç, soyut bir kavram olup; toplumdan topluma düzenleme yönünden farklılık gösterir. Zaman kavramı ve ölçüleri itibaridir. Uzaklık-yakınlık, uz..
4-SERBEST CUMHURİYET FIRKASI1925-1930 yılları arasında sağlanan huzurla, Genç Türk Devleti her alanda atılımlarda.Dünyayı sarsar 1929 ekonomik bunalımı, Milletvekilleri eleştirir hükûm..
VII – BİBLİYOGRAFYA / KAYNAKÇA / YARARLANILAN ESERLERBilimsel araştırmanın –olmazsa olmaz– öğelerinden biri olup, genellikle en sonda (kitaplarda dizinden önce) veya her bölümün sonunda yer alır...
-VI – YAZMA SÜRECİAraştırma sürecinde hazırlanan taslak, yazma aşamasında bir plâna dönüşür. Plân ekleme, çıkarmalarla sonuç bölümüne kadar değişebilir.PLÂNIN ORTAK ÖZELLİKLERİ:- “Ön..
V – DİPNOTLARDipnotlar (çıkmalar) bilimsel araştırmalarda çalışmanın doğruluğunu, güvenilirliğini kanıtlamak için -bilim ahlâkının gereği olarak- esas metnin tamamlayıcısı niteliğinde verilen bil..
Bu bölümde Not Kartı, Alıntı ve Aktarma Örneklerini incelerken, çevremizde cereyan eden olayların, yakın geçmişine göz atma fırsatını da bulacaksınız. İyi okumalar!NOT KARTI ÖRNEKLERİI<..
Araştırmanın en zevkli bölümü olan okuma ve not almada, insan kendini başka dünyalara girmiş bir gezgin gibi hisseder... İyi okumalar. III – OKUMA VE NOT ALMAAraştırmacı bir yandan kaynak..
Araştırma süreci, maddî ve ana kaynaklar, arşivler dışında artık mekan değiştirmiş bulunuyor. Bir tık ve kes-yapıştırla herşey elinizin altında... III. BÖLÜMARAŞTIRMA SÜRECİI – KÜTÜP..
II. BÖLÜMTEMEL BAŞVURU KAYNAKLARIA – BİBLİYOGRAFYALAR VE KATALOGLAR1. Türkiye Bibliyografyası: 1928 yılından bu yana yapılan yayınları, devletin resmî yayın organı olarak topluca ..
Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..