Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

ABD'nin Kuzey Kore’ye Barış Teklifi İnsani; Bu Yüzden Gerçek Bu Olsa da Korktu Demeyeceğim

ABD'nin Kuzey Kore’ye Barış Teklifi İnsani; Bu Yüzden Gerçek Bu Olsa da Korktu Demeyeceğim
 

ABD'den son dakika açıklaması! 'Masaya oturmaya hazırız'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore'yle ön koşulsuz olarak masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi.

Washington'da yapılan Atlantik Konseyi Kore Forumu'nda konuşan Tillerson müzakerelere başlamak ve gelecek için yol haritasını belirlemek için Kuzey Kore’nin masaya oturmasına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

"Kuzey Kore ne zaman görüşmek isterse o zaman görüşmeye hazırız" diyen Tillerson, ilk görüşme için ön koşul gözetmediklerini, böylece çalışmalar için bir yol haritası oluşturulabileceğini söyledi.(internet)

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gücün orantısız olduğu söyleniyor ya ben işin orasında değilim, ikisinden birine ne olur bilmem ama dünyaya ne olacağını tahmin edebiliyorum. Büyük devlet yine büyüklüğünü gösterdi ve barış elini önce uzattı.

Büyük devletlerin böyle taviz verip alttan alması dünya barışı için çok önemli. İki ülke arasında orantısız bir güç olduğundan söz ediliyor ama meydan savaşı yapmıyorsunuz. ABD’nin bu teklifine Kuzey Kore’nin yanıtı ne olacak bilmiyoruz ama Kuzey Kore bela arayan tavrını sürdürebilir. Gücü vardır yoktur, ABD ile baş eder edemez ayrı konu ama insanlık için tehlike.

İhtimal ki ABD’nin korktuğunu düşünecek ve tacizi devam ettirecektir. Akıllı devlet korkar, kendisini yeneceğini düşünmese bile zarar vereceğini düşünür.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..