Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '11

 
Kategori
Deneme
 

Aradığımız cevaplar doğanın renklerinde

Aradığımız cevaplar doğanın renklerinde
 

Her bir renk yaşamın ayrı bir anı


Ne öğrenmek istersek doğaya bakmamız yeter. Hiç birimiz dünkü biz değiliz, yarınki bize de henüz ulaşmadık. Değişiyoruz. Dönem değişiyor, teknoloji, bize öğretilenler, apartmanların şekilleri, televizyonda gazetede bize gösterilenler, moda, araba modelleri, miyop numaramız, marketlerin içeriği, arkadaşlarımız, işlerimiz, komşularımız, her şey değişiyor.

Mevsimler gibi. Doğa yeşile döndüğünde, tazelenir içimiz. Umuda yolculuk başlar. Sonra kızarır yapraklar, olgunluk dönemine girilir. Ardından sakinlik, dinginlikle, sarılar hakim olur. Bir sonraki aşama kuruyup, gitmesidir elimizdekinin. Ağacın tepesindekinin, ayağımızın altında çıtır çıtır ezilmesidir.

Sanırız ki bitti herşey. Döngü tamamlandı. Tam olduk, herşeyi gördük geçirdik. Oysa biraz sabırla, yeniden filizlenme dönemine girilir. Yeşerme, çiçek açma zamanına erilir. Devinimin devamı dile gelir. Açılma, yenilenme, doğum dönemi kendini gösterir.

Ardı ardına gelenle, doğum, yaşam ve ölüm tekrar tekrar gerçekleşir. Hiç birşey bitmez, hiç birşey yok olmaz. Sadece değişir. Yaşam devam eder. Bitti zannettiklerimiz, nadasa çekilir, kendini yeniler ve daha coşkuyla tekrar dünyaya gelir.

Doğa bize, en umutsuz anların, yeni bir başlangıca hazırlık aşaması olduğunu anlatır. Doğumun ve ölümün birbiri ardına geldiğini ve ölmeden önce doğulmayacağını canlı canlı gösterir. Bitmeden başlanmayacağını, vermeden alınmayacağını, kapanmadan açılmayacağını öğretir.

Doğanın renkleri bize, ihtiyacımız olan tüm cevapları verir.

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..