Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Fakir bir ülke de parayla hava atmak!

Fakir bir ülke de parayla hava atmak!
 

Diğer insanlar, diğer insanlardır!


Fakir bir ülkede parayla hava atmak ancak utanç vericidir. Bu kişilerin bir çok kişi sefalet içinde yaşarken söyledikleri ve yaptıkları içlerine siniyorsa ne diyebiliriz? Ama kişilere takılmamak gerek, olayların özüne inmeden hiçbir şey düzelmez. Maalesef fakir sömürülmek için, zengin sömürmek için doğmuş.
 
Çocukların okullarını bahane edip kaçan kaçana. Sanırsınız ki bir tek onların çocukları var. Bu ülkenin kıt kaynakları ile rüyanızda görmediğiniz kadar zengin oldunuz. Sanatçı duruşu artık tamamen laçkalaşmış, elinizden bayrağı, dilinizden de Atatürk'ü bırakın sözde sanatçı ve milliyetçi geçinenler. Söze gelince Vatan sevdalısı olanlar, vatan zora girince ülkeyi en başta terk ederler. Gemi batarken önce fareler terk edermiş, son zamanlar da sanatçıların çoğu ülkeyi terk ediyor. Şaşalı günler geride kalınca hepsi kaçacak delik arıyor. Nereye giderseniz gidin siz Türksünüz ve vatanınız da burası. Türkiye'yi beğenmeyen insanlar burada meşhur olup, burada halkı uyutarak para kazandılar, gittikleri yerlerde kazandıklarını harcasınlar ama bitirince halkı kullanmak için tekrar dönmesinler mümkünse. Çünkü Avrupa ülkelerinden hiçbiri, hiçbirini takmaz (havaları Ortadoğu ülkelerine söker) ve mecburen boş ceplerini, aç gözlerini doldurmak için geri gelecekler. Kızılay gibi olduk zaten kabul ederiz bu kafayla bütün yetersizleri. Biz bu ülkenin evlatları bu topraklar da doğduk, okuduk, yetiştik ve yaşıyoruz, ülkemizi seviyoruz.
 
Bir de farklı bakalım bu terki diyarlara; Hani derler ya paran olsun her yer cennet. İşte buradan da anlıyoruz ki para da dolduramıyor özgürlüklerin yerini. İnsan olmanın olmazsa olmazı insan hak ve özgürlükleri. Ülkede ne hak kaldı, ne özgürlük, insanların öldürüldüğü, sömürüldüğü bir ülke oldu burası, ne yazık ki kimsenin gelecek hakkında umudu kalmadı. Aslında kimse vatanını terk etmek istemez. Ama ülkenin durumu da belli. İşsizlik, eğitim sisteminin bozukluğu, ayakları baş, başları ayak yapan sistem vs. bir çok insanın imkanı olsa gidebilir. Ama gidebilir, biz yine de gitmiyoruz. Sonuç bir beyin göçü daha, oysa ki o beyin çoktan göç etmişti anlayana...
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..