Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

İthal Et/Ucuz Et Uygulaması İşe Yaramadı Çünkü 29 Liraya Satılan Kıymanın Yarısı Yağ

İthal Et/Ucuz Et Uygulaması İşe Yaramadı Çünkü 29 Liraya Satılan Kıymanın Yarısı Yağ
 

Şikâyet ettiğim konuyu kimse anlamıyor, çok önemli oysa.  Devlet tarafından halka bir kolaylık bir güzellik yapılacağı zaman yanında mutlaka bir sorun da geliyor. Ya pahalı oluyor, ya istediğin gibi olmuyor, ya da tedariki zor oluyor falan.

Eti 50 lira yerine 30 liraya satıyorsun. İyi güzel, teşekkür ederiz de etin yarısı niye yağ oluyor. Devletin ucuz etine bakıyorsun kasaptaki pahalı ete, vatandaş 30 liraya devletin sattığı eti almıyor yine gidip kasaptan 50 liraya alıyor. Çünkü devletin sattığı etin yarısı yağ.

Bir hayvanın yarısı yağ olur mu ki senin sattığın etin yarısı yağ oluyor? Hatta aklımıza çok ekstrem bir şey geliyor: Hani kasap ette hiç yağ yok diğeri yarı yarıya yağ ya, acaba diyoruz yüksek paraya satılsın ve daha çok satılsın diye kasaptaki etin yağı da mı devletin ucuz etine katıldı?

Kasabın sattığı da inek dana her neyse, senin sattığın da; nasıl bu kadar farklı oluyor? Özel olarak arasan böyle yağlı hayvan bulamazsın.

Devletimize güveniyoruz ama aklımız da karışıyor yani. Sanki bu iş yürümesin (Çünkü halk bu şekilde ucuz ete itibar etmeyince yapmak istedik ama olmadı diyecekler ve birilerinin düzeni kaldığı yerden devam edecek) diye uğraşılıyor. Ucuz et dediğini aynı fiyata kasaplardan da alırım. Aynı eti ucuza satacaksın, budur yani.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..