Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Yasağı, "sayfa görüntülenemiyor" u aşıp Google araması sonucu çıkan her metni okuyabilirsiniz

Yasağı, "sayfa görüntülenemiyor" u aşıp Google araması sonucu çıkan her metni okuyabilirsiniz
 

Malum. Bu aralar mahkemelerimiz önemli internet sitelerini bir güzel elden geçiriyor. Bunların çoğu youtube, blogger-blogspot, geocities, megaupload gibi denetimi güç, içeriğini halkın oluşturduğu siteler. Ben burada özellikle, blog, haber veya bilgi tarzı, internetten arama yaptırdığınızda karşınıza çıkan, ama tıkladığınızda metnine göremediğiniz sitelere ulaşımın en kolay yolunu bilmeyenlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Örneğin internette Atatürk ile ilgili bir arama yaptınız. Blogspot uzantılı bir Atatürk sitesinde, Atatürk'ün çocukluğuyla ilgili çok güzel bir anektodun bir parçasını gördünüz. Ancak blogspot uzantılı binlerce site içlerinden birindeki yakışıksız ifadeler yüzünden Atatürk'ü korumak amacıyla kapatılmış olduğundan bu metne ulaşamadınız.

Önbellek diye bir şey var.

Google'da aramada yapıldığında koyu mavi renkle karşınıza çıkan konu başlığının altında metin var. Onun altında, sağda da, önbellek diye açık mavi bir yazı. Tek yapacağınız bu açık mavi yazıya tıklamak. Böylece içeriği değiştirilmiş, site yasaklanmış da olsa aramaya karşılık veren anlık metin karşınızda olacaktır.

Bu türlü saçmasapan yasaklanmalara maruz bir internet ortamında önbellek seçeneği sıklıkla kullanın. Ve aramalarınızda çıkan bütün sonuçlara, bütün metinlere, yasak, değişme, tahrif, şu bu engeline takılmadan okuyun.

Benden söylemesi...

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..