Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

''WhatsApp'' ta mısın?

''WhatsApp'' ta mısın?
 

internetten alıntı...


 

Evet!

Feysin açık mı?

Şimdi paylaşım yaptım!

Hadi… Geldiğimiz yeri çekin yapalım.

Ayyyy buranın şifresi ne ki?

***

İlk bilgisayarlar çıktı…

Sonra internet, sosyal paylaşım siteleri, facebook, Twitter, Google+,friendfeed v.s. Sonra akıllı telefonlar! İnsan aklının ürettiği ürünler, insan aklını idare etmeye başladılar.

Foursguare, Instagram ve WhatsApp...Ve... Niceleri... İnsanlar, eskiden trende, otobüste ya da vapurda, gazete veya dergi okurlarken şimdi gözleri telefonda, elleri tuşlarında,  seyahat eder oldular, kısacık bir mesafe bile olsa!

Oysa bir zamanlar öyle miydi?

Tıngır mıngır, sallana pullana giderken tren; etrafa bakar manzarayı seyrederlerdi. Ya da köylerin yakınlarından geçerken, tren yolunun kenarında bekleşen çocuklara, okudukları gazeteleri, dergileri atarlardı.
Vapurda, denizin maviliğinin enginlerine dalıp, hayaller kurarlardı.
Hele kış mevsiminde, yolculuk yapmanın tadı bir başkaydı. Batıdan, bahar gibi bir havadan, dört mevsimin yaşandığı diyarlara doğru alırken yol, şehirlerarası otobüsün camına tek tek vuran o kar tanelerinin eşsiz desenleri... Ne muhteşemdi...
Bembeyaz halı misali tarlaların kenarında, kıyısında, karlarla bezenmiş ağaçlar, gelin kız gibi gülümserler, o görsel şöleninin seyrine doyum olmazdı.

Ya şimdi!
Eski camlar, bardak!

Bardaklar, tuz buz!
Hayaller de başka baharlara kaldı.
Şimdi toplu taşıma araçlarının içi hınca hınç dolu olsa bile, ayakta durmak için cambazlık yapmak gerekse bile!

Akıllı telefonlarla haşır neşir vaziyette insanlar...

 Ya da tabletler.
Mesajlar, sitemler, serzenişler...
Kimi kırık, kim hüzünlü, kimi güleç mesajlar.

 Aman dikkat! Tehlikedesiniz aslında!

 Beraberlikleriniz, evliliğiniz, aşkınız tehlike sinyalleri verir oldu ki sonunda mahkemelik bile olma riski var.

Benden söylemesi!

Aynı ile vaki!



''Yemen'de bir kadın, sohbet programı "WhatsApp" ile vakit geçirerek, eş olarak vazifelerini ihmal ettiği gerekçesiyle kocası aleyhine dava açtı.
      
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 30'lu yaşlardaki Yemenli kadın, kocasının "WhatsApp" bağımlısı olduğu, bu yüzden eş olarak vazifelerini ihmal ettiği şikayetiyle Aden Mahkemesi'ne başvurdu. Yemenli kadın, açtığı davada mahkemeden "eşinin WhatsApp'ta geçirdiği zamanın sınırlandırılması ve sohbet programı ile kendisi arasında eşit vakit ayırması kapsamında bağlayıcı kararlar alınmasını" talep etti.
     
Akıllı cep telefonunda kullanılan sohbet programı "WhatsApp"ta, yazılı mesajın yanı sıra fotoğraf, video ve ses kaydı gönderilebiliyor. "WhatsApp" sohbet programı üzerinden günde yaklaşık 27 milyar mesaj gönderildiği ifade ediliyor. ''


‘’Ntvmsnbc’’

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..