Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Akasya Durağı’ hatalarla başladı!

‘Akasya Durağı’ hatalarla başladı!
 

Üçüncü sezona, aradan üç yıl geçmiş olarak başlayan ‘Akasya Durağı’, daha ilk bölümden hatalarıyla ve vurduğu taşlarla dikkat çekti! Eşinden boşanmış olan Nuri Baba’ya Almanya’daki eski eşinden olma, burnu halkalı, dövmeli bir kız miras kaldı. Bozuk Türkçesi ve kıyafetleriyle durağa gelen Çiğdem, Nuri Baba’nın kızı olduğunu öğrendikten sonra ‘mucizevî’ bir biçimde düzgün konuşmaya başladı. Kızı, hiç şüphelenmeden kabul eden Nuri Baba’nın saflığı ve Çiğdem’in gidip gelen Türkçesinin dışında, kayganası tarafından uykuda bıyıkları makasla kesilen Sinan’ın durumu da bir garip. Bıyıkları uyandırmadan, makasla o derece kısa kesmenin imkânsızlığı dışında, Sinan’ın yataktayken daha az olan bıyıkları ayağa kalkınca çoğalıyor. Herhalde kesilen bıyıklar, yokluklarının fark edilmediğini görüp, geri yapıştı! Osman Ağa’nın ikizlerinin üç yılda gereğinden fazla büyümesi de göze çarpan bir başka ayrıntı.

‘Akasya Durağı’nın yeni sezonunda, diziden ayrılanların boşluğunu doldurmak ve konuyu genişletmek için Maho Ağa karakteri devreye sokulmuş. Harran Ovası’nın ağasını canlandıran İlyas Salman, Benimle Evlenir Misin vasıtasıyla, ekranlardaki evlilik programlarında yaşananlara taş vuruyor! Kadını, satın alınabilecek mal gibi gören erkeğe karşı, erkekte mal varlığı arayan kadınlara yönelik eleştirel yaklaşım dikkat çekici. Tüm mallarını sattığını söyleyen Maho Ağa’nın, ‘Marabaların öküz kadar etmediğini’ vurgulaması, ağalık düzenine karşı ders niteliğinde. Ali Kemal’in, arabesk şarkıdan dolayı iguanası rahatsız olan Arif’e, ‘Fazıl Say’lı laf vurması da dizinin diğer bir iğnesi! Sinan da, şarkıcı olmak isteyen Dilek için ‘Konservatuar mezunu, şan eğitimli, kültürlü bir bayan’ saptamasıyla bu iğnelemeyi sürdürüyor.

Sezon açılışında esprilerini yenileyemeyen, iguanayı ‘evcil hayvan’ olarak teşvik eden ‘Akasya Durağı’, Brezilya dizilerindekine benzer diyalogları, mantıksız sahneleri, güncele taş vurmaları ve gereğinden uzun tutulan süresiyle güldürmekten çok uzaktı!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..