Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Armenian National Institute" (Ulusal Ermeni Enstitüsü) ismini duymuş muydunuz?

"Armenian National Institute" (Ulusal Ermeni Enstitüsü) ismini duymuş muydunuz?
 

Bu yazıyı kasıtlı olarak tamamen Hrant Dink’in de bir insan olduğu, hiçbir insanın bir başka insanı öldüremeyeceği, başkalarının görüşlerine de saygılı olmamız vs. vs. gibi son derece önemli gerçeklerden soyutlayarak yazıyorum. Okuyucular, o önemli detayları yazdığım farz edilsin.

O eşkâli tarif edilen, beyaz şapkalı kot pantolonlu şahsa sormak istiyorum. Sen kimsin? Olayları nasıl değerlendirirsin? Nasıl sonuçlara varırsın? Sen herhangi bir konuyla ilgili herhangi bir öngörüde bulunabilir misin? Böyle bir yeteneğin var mı? Bu yediğin naneye bakılırsa sen bu melekelerin hiçbirine sahip değilsin.

Ve de en önemli soru: Yediğin nanenin Türkiye için sonuçlarını biliyor musun? Biliyor musun ki şu anda www.bbcnews.com isimli, dünyanın en çok takip edilen haber sitelerinden birinde senin işlediğin vahşetin haberi “breaking news” başlığı altında yer alıyor. Eğer okumak istersen adresi: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6279241.stm. Peki, sen hayatında hiç “Armenian National Institute” yani Ermeni Ulusal Enstitüsü isimli bir kuruluşun ismini duymuş muydun? Muhtemelen yanıtın “hayır”. Bir iki saat öncesine kadar dünyadaki pek çok insan da tıpkı senin gibi duymamıştı. Bu kuruluş Ermeni soykırımı iddialarını sürekli olarak gündeme getiren, bunları ispat etmeye çalışan, bu konu hakkında lobi yapan bir kuruluş. İnternet sitesini vereyim de girip gör ne işler yaptıklarını: http://www.armenian-genocide.org/.

Fakat senin sayende artık dünyadaki pek çok insan –inan sen tahmin bile edemezsin sayılarını- artık bu siteyi biliyor, bu kuruluştan haberdar. Daha da önemlisi senin sürekli dert görmesi gereken ellerin sayesinde bu sitede yazılan her şeye de hiç sorgulamadan inanmaya hazırlar. Şu anda eğer o siteye girmeye çalışırsan göreceksin ki ziyaretçi yoğunluğundan açılmakta sıkıntı çekiyor. Bu siteye giren herkes bu okuduğun yazı için sayfaya konmuş resmi görüyor. Anlamadığınızı düşünerek yazıyorum. O resimdeki çocuk kara tahtaya “Ermeni Soykırımını Reddetmeliyim” yazıyor. Sayenizde…

Bu sadece 1 (yazıyla bir) tespittir. Dünyanın daha başka nerelerinde, nelere sebep oldun kim bilir. Bunu sizin algılayabileceğinizi düşündüğüm için hiç sormuyorum. Belki de istediğiniz buydu, başardınız. Gizlendiğiniz yerde ifşa olmanız umuduyla…

 
Toplam blog
: 12
: 1122
Kayıt tarihi
: 19.09.06
 
 

1976 doğumluyum. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. Gazeteciyim. Aklıma, dilime gelipte kimseyle payl..