Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

“Atatürk çocuğu” olabilmek zordur!?

Bugün 10 Kasım 2011…

Türkiye halkının kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder ve “Dünyada Son Yüzyılın Devlet Adamı”  Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü fizikî olarak kaybedişimizin 73. ölüm yıldönümü…

Ne diyordu Atatürk; “Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek değildir! Beni ve fikirlerimi anlıyor, devrimlerimi yaşatıyorsanız, bu yeterlidir!..”

- Atatürk çocuğu olabilmek; her 10 Kasım geldiğinde gözü yaşlı, elinde mendille sümük silmek ve yaslar etmek değildir!

- Atatürk çocuğu olmak; kendi menfaatlerini, her zaman ülke menfaatleri önünde tutarak, maddi kazançlar uğruna eloğlunun önünde diz çöküp “evet efendim, peki efendim” demek veya el pençe divan durmak da değildir!

- Atatürk çocukluğuna; O’nun heykelleri için “Beton Mustafa” deyip, milli törenlerde karşısında vefa ve saygı gösterenlere “Sap Gibi Duruyorlar” demek hiç yakışmaz !..

- Atatürk çocukluğu; müspet ve çağdaş bilim uzmanlarını bir kalemde silip, her fikri ‘Ulemalara’ danışmakla olmaz!..

- Atatürk çocuğu; yüzünü aydınlıkçı Batı’ya döner! İlkel ve Ortaçağ artığı düşüncelerle yönetilen Ortadoğulu diktatör ülke yöneticileriyle çok samimi ilişkiler kurmaz!..

- Ve Atatürk çocuğu; halkın vergileriyle toplanan hazine paralarını, isyancı ve şeriat devleti kurmaya çalışan çapulculara göndermez!..

Atatürk çocuğu olmak, O’na layık evlâtlar gibi davranabilmek, çağdaş ve sürekli yeniliklere açık kafa yapısına sahip olmak zor zenaattır!..

Papağan gibi Ata’nın sözlerini törenlerde ve halk içinde tekrar edip, tören bitiminde ‘Padişah’ gibi ülke yönetiyorsanız eğer, siz Atatürkçü olamazsınız!

Cumhuriyet’i kuralı 88 yıl oldu! Peş peşe devrimlerini sıralamasının üzerinden 80 yıldan fazla oldu! Bunca yıla rağmen, sen hâlâ Cumhuriyet rejimini ve çağdaşlığı anlayamıyor, ‘Ulusal Yas’ bile ilân edilmemişken, bir bahane ile törenleri iptal ediyorsan, aynı gün iki düğüne birden gidiyorsan ve rejimi sorguluyorsan; sen şov ve artistlik yapıyor, sana inanan halkla alay ediyor, numara yapıyorsun arkadaş! İşte bunun için, artık şimdi iyice anladık ki, sen Atatürkçü olamazsın!..                                             

10 Kasım 2011/ Sakin KOŞAR  

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..