Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

“Bayan Bacak” olmak, çok mu zor?

“Bayan Bacak” olmak, çok mu zor?
 

“Bayan Bacak” olmak, çok mu zor?


Tarih: 25 Ağustos 1971

 

Yer: İstanbul, Moda Plajı

 

Evet, şimdi tam 44 sene evveline gidiyoruz, Moda sahilindeyiz…

24 adet genç kız kafalarına çuval geçirilmiş bir şekilde dizilmişler…

Çuvalların göz ve ağız kısımları hava alabilmeleri için kesilmiş, üzerlerinde de her birinin numarası yazıyor. Önce jürinin önünden o zamanın modasına uygun bikinili kostümleriyle geçiyorlar. Sonra jüri bir de bacak bacak üstüne atarak oturmalarını rica ediyor. Jüri kararını veriyor, 1., 2. ve 3. belirleniyor. Tahmin edebilir misiniz, bu bayanlar neyi yarıştırıyor?

En Güzel Bacak Yarışması

 

Bacak cevabı verenler doğru cevabı buldular. 25 Ağustos 1971’de “ En Güzel Bacak” yarışması yapılmış. Erkeklerin yarışma esnasında yarışma alanına girmesi yasakmış, sadece jüride 2 ve 4 tane de muhabir erkeğin yer almasına izin verilmiş. Tabi meraklı erkekler deniz kıyısından sandallarla bu yarışmayı izlemeyi ihmal etmemişler.

Neden bu anekdotu verdim çünkü bu hafta sizlere bacak güzelliğinden ve bacaklardaki estetik dışı sorunlardan bahsetmek istiyorum.

Çarpık Bacaklar Çözümsüz Değil

 

Bacak güzelliğine yüzyıllardan beri önem verilmiştir. Açıkta bırakılabilecek en uzun uzvumuz olan bacaklar için ortalama genel geçer güzellik unsurları vardır. Uzun, pürüzsüz, sütun gibi… Zaman içinde moda akımlarının etkisiyle bazen biraz kaslı olmasına özenilmiş ama hiçbir zaman çarpıklık estetik bir unsur olarak kabul edilmemiştir.

Bacaklardaki çarpıklık kemik eğriliğinden ve ya yağ dağılımındaki bazı problemlerden kaynaklanabilen bir durumdur. Özellikle kadının psikolojisini çok etkiler. Etek, elbise gibi bacaklarını açıkta bırakacak kıyafetleri giyinmekten çekinirler, dar tayt ve ya pantolonlardan uzak durular. Aslına bakarsanız bu şekliyle hem psikolojiyi, hem özgüven kaybını, hem de dilediğini giyememe mevzusundan dolayı, hayat standartlarını etkileyen bir durumdur. Peki, ne yapılabilir?

Kemiğe dokunmuyoruz

Estetik cerrahi gelişen teknolojinin nimetlerinden faydalanarak çarpık bacak sorunu için son derece etkili çözümler sağlıyor. Kemiğe dokunmak yerine, bacağın sorunlu kısmına yağ enjeksiyonu yaparak, mevcut çarpıklığı kamufle edebiliyoruz. Üst alt bacak arasındaki orantısal farklılığı, yine bu uygulamayla çözümleyebiliyoruz. Soyadımla anılan Cihantimur Yağ Transferi sistemiyle, çarpık bacak sorunu olan hastamızın karın ya da kalça gibi bölgesel yağlanma yaşadığı alandan bir miktar yağ çekerek, sorunlu alana transferini sağlıyoruz. Üst alt bacak arasında dengeli bir yağ dağılımı yapabilmemize olanak sağlayan Cihantimur Yağ Transferi, kök hücreden zengin hale getirdiğimiz yağ ile birlikte hastamıza ömür boyu estetik bacaklara kavuşmasını sağlıyor. Bacakların illaki çarpık olmasına gerek yok, eğer yağ dağılımında bir sorun varsa yine aynı uygulamayla çözümlenebilir. Gördüğünüz gibi “Bayan Bacak” olmak çok da zor değil. Eğer kafanıza taktığınız bir bacak estetiği sorununuz varsa, pratik bir şekilde çözümü sağlanabiliyor.

“Üstü öcü, altı cici”

 

Bu arada, “Üstü Öcü, Altı Cici” tabirini ben söylemiyorum ki sevimsiz bir tabir bana göre. O dönemin büyük gazetelerinden birisi bu şekilde bir başlık atarak habere yer vermiş. Sanırım bayanların yüz güzelliğinin bacaklarının önüne geçmemesi için başlarına bu çuvallar takılmış, bu şekilde sadece bacaklara odaklanılması sağlanmaya çalışılmış. Son olarak yarışmanın ödülünü merak edenler varsa, onu da anlatayım sizlere. Birincinin İtalya seyahati ile ödüllendirildiği En Güzel Bacak yarışmasında, maalesef birinci seçilen bayan sınavları olduğundan, ikinci bayan ise, iş yerinden izin alamadığından, ödülü değerlendiremiyor. Ödülse 3. seçilen bacak güzeline kalıyor. Kısaca “Şampiyon belli ama 3. kapmış ödülü”…

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

 

www.bulentcihantimur.com

mail: bulent@estetikinternational.com

Instagram: bulentcihantimur

www.facebook.com/opdrbulentcihantimur

İletişim: 444 77 07

 

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..