Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

"Demokrasi kazanacak"

"Demokrasi kazanacak"
 

Milli Eğitim Eski Bakanı Hasan Celal Güzel, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Genç Siviller Platformu Sözcüsü Sebahattin Özden, Başkent Tv'de her hafta Pazartesi akşamları saat 23.15'te yayınlanan Gazeteci Aslan Değirmenci ve Gazeteci Hamit Seven'in hazırlayıp sunduğu ‘Başkent Meydanı’ proğramına konuk oldu.

Proğrama katılan Genel Başkan Mürsel Turbay'ın yanısıra Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel ve Genç Siviller Platformu Sözcüsü Sebahattin Özden Hamit Seven’in ve Aslan Değirmenci’nin sorularını yanıtladı.

Güncel konuların konuşulduğu proğramda, Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle başlayan gelişmeler masaya yatırıldı.

Turbay, siyaseti, medyası, aydını, yazarı, çizeri ve tüm kesimlerin olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarının da bu süreçte ciddi bir demokrasi sınavından geçtiğini belirtti.

Turbay, kendilerinin üyelerinden aldığı güçle her platformda "Meclisin kararı milletin kararıdır. Milletin iradesine saygılı olun” diyerek, demokrasi mücadelesinde ipi göğüslediklerini ve demokrasi mücadelesini alınlarının akıyla vermeye devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir rejim sorunu haline getirilmesinin yanlış ve kabul edilemez olduğunu kaydeden Turbay; "Türkiye'nin gündeminde rejim değil, önümüzdeki günlerde tekrar Hükümetle masaya oturacağımız 2007 yılı toplu görüşmeleri var. Milyonlarca kamu çalışanının sorunları ve talepleri var. Biz sivil toplum kuruluşu olarak asla vazgeçemeyeceğimiz demokrasi ve cumhuriyetimiz içinde çalışanların sorunlarına ve taleplerine kilitlendik.Bazı çevreler inatla sürdürdükleri toplumsal istikrarı bozmaya yönelik eylem ve söylemlerini terk etmelidirler. Türkiye’nin ekonomik refah seviyesinin yükseltilmesine yönelik, sağduyu, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden çalışılmalı, işsizlik, yoksulluk gibi sorunların çözümü ve ekonomik kalkınma için devlet-millet el ele ne gerekiyorsa hep birlikte yapılmalıdır’ şeklinde sözlerini sürdürdü.

Güzel, Cumhurbaşkanlığı süreciyle başlayan tartışmaları ve uygulamaları Türkiye’nin hak etmediğini kaydederek, demokrasinin anti-demokratik bir tutum içinde sekteye uğratılmasının millet nazarında bedelinin ağır olacağını söyledi.Milletin artık anti-demokratik müdahalelere müdahale ettiğini vurgulayan Güzel, Cumhuriyet mitinglerinin aslında “Cumhuriyete sahip çık”mitinginden çok Cumhuriyet Halk Partisinin tertiplediği ve mitinglerin tamamen “solda birleşme” amacını taşıdığının yaşanan olaylar sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

Özden ise, demokrasi kültüründen uzak sürece genç tepki verdiklerini belirterek, yarınların sahibi gençlerin artık siyasetin geçmiş anti-demokratik müdahaleci tavrını tarihin karanlık sayfalarında görmek istediğini söyledi.

Güzel, Turbay ve Özden tarafından proğram boyunca demokrasi ve insan temel hak ve özgürlüklerine vurgu yapıldı.

Uydu yayını olan Başkent Tv’de yayınlanan Başkent Meydanı proğramı’na her hafta Ankara siyasetinin ve bürokrasisinin önde gelen isimleri katılarak güncel konular üzerine tartışılıyor.

 
Toplam blog
: 175
: 499
Kayıt tarihi
: 05.05.07
 
 

1974 Samsun’da doğdu. Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu, 1988- 1991- 19 Mayıs Haber Gazetesi..