Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Eskişehirspor: 1 - 0 (Zor da olsa 3 puan)

 Fenerbahçe-Eskişehirspor: 1 - 0 (Zor da olsa 3 puan)
 




Sivasspor yenilgisinden sonraki ilk maç...

Taraftar yine tribünleri dolduracağı kadar doldurmuş. Taraftar, kuşkusuz, Fenerbahçe’den iyi bir futbol, gol/ler bekliyor.

Gel gör ki, Fenerbahçe, önceki maçlarda olduğu gibi, “Öyle kolay teslim olmam!” diyen bir rakip buldu karşısında.  Eskişehirspor, puan/lar almaya geldiğini sezdiriyordu. Tam da Fenerbahçe’nin istediği bir oyun anlayışıydı. Biliyoruz ki, Fenerbahçe, oynamak isteyen takımlara karşı daha iyi oynuyor; maçlar da seyir açısından zevkli geçiyor/du.

Tribünlerin beklentisi,  Sivasspor yenilgisini unutturan güzel bir futboldu.

Bienvenu ile gelen gol, çok geçmeden gole giden Bienvenu’yü deviren Nadarevic’in kırmızı kart görmesi, gol beklentilerini iyice artırdı. Daha sonra Tello’nun topu kontrol ederken sakatlanması, Eskişehirspor için bir başka olumsuzluktu.

Eskişehir için olumsuzluk, Fenerbahçe için olumluluktu. Ama Eskişehirspor, eksik değilmiş gibi oynadı; durumu “idare etmek”, fırsat yakalarsam atarım havasındaydı. Fırsatları Eskişehirspor değil, Fenerbahçe yakaladı; ancak bunlar gol olmaktan uzaktı.

Bienvenu, öteki maçların aksine, oldukça etkiliydi. Onu durmak zordu. Zaten maça damgasını vurdu. İlk 11’de yer bulan Uğur Boral, daha hazır olmadığını gösterdi. Geride Bekir’in etkili olduğu söyleyebiliriz.

Başka söyleyecekler de var:

Eskişehirspor, ya eksik oynamasaydı?

Oyuna bakan, Eskisehirspor’un eksik oynadığının hiç farkına varmazdı. Öyle ki, Fenerbahçe’nin durduğu zamanlar, 5-6 kişiyle akın yaptılar. Ama uzatmalara kadar, akıllarda kalan, gol olabilirdi denecek bir pozisyon yoktu.

Fenerbahçe söz konusu olur da, Alex’ten söz etmemek olur mu hiç?

Alex, gerilere geldi, top çıkardı, savunmaya yardım etti. Hoş, golün pasını da o verdi. Fırsat yakalamadı değil. Yakaladı, ama aşırtma vuruşlarla kaleyi yokladı, olmadı.

*****

Fenerbahçe, kazanmasına kazandı, sanıyorum, kimseyi memnun etmemiştir. 3 puan 3 puandır. Tek gol olsun, o da bizden olsun yaklaşımı iyi hoş da, tribünleri dolduranlar, ekran başındakiler, daha iyi, pozisyonu bol bir futbol beklerler.

Bu beklenti, önümüzdeki haftalara ertelenmişe benziyor.

*****

Fenerbahçe-Eskişehirspor: 1-0

Stat: Şükrü Saracoğlu
 
Hakemler: Tolga Özkalfa, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Narinç

Fenerbahçe: Volkan - Gökhan, Bekir, Bilica, Uğur Boral (dk. 60 Stoch) - Cristian (dk. 80 Selçuk Şahin), Emre (dk. 89 Özer Hurmacı), Mehmet Topuz, Caner Erkin - Alex, Henri Bienvenu
 
Eskişehirspor: Ivesa - Sezgin Coşkun, Nadareviç, Diego Oliveira, Dede - Bülent Ertuğrul, Alper Potuk, Veysel Sarı, Kamara - Tello (dk. 33 Serdar Özbayraktar), Mehmet Yıldız (dk. 73 Batuhan Karadeniz)
 
Goller
: Dk. 14 Bienvenü
 
Sarı Kartlar: Bekir, Emre / Veysel
 
Kırmızı Kart: Dk. 19 Nadarevic


TURGUT ÇELİK/ Mersin

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..