Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

"HAS…" demenin faydası yok…

"HAS…" demenin faydası yok…
 

Bu mesele Türkiye'nin büyük bir ayıbıdır…

Neymiş mi o mesele..?

Açıklayalım…

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Seçim barajı meselesi Türkiye’nin bir ayıbıdır. Bu Türkiye’nin anti demokratik siyasal yapısının önemli göstergelerinden bir tanesidir" demiş.

Ayıp etmiş…

Türkiye’de anti demokratik bir siyasal yapıdan söz etmek büyük haksızlık olur. Aslında eskiden böyle bir anti demokratik yapı vardı. Ancak bu yılın Eylül ayında, ayın 12’sinde o antidemokratik yapı değiştirildi. Üstelik sayın Numan Kurtulmuş’un da destek vermesiyle değiştirildi.

Sayın Numan Kurtulmuş ileri bir demokrasi için söz konusu anayasa değişikliğine açık destek verdi. Türkiye bu gün ileri demokrasiye kavuşmuşsa bunun mimarlarından bir tanesi de Numan Kurtulmuş’tur.

Eğer Kurtulmuş anti demokratik bir yapıdan söz ediyorsa, o anti demokratik yapıda kendisinin de günahı, kendisinin de vebali bulunmaktadır.

Oysa referandum sürecinde kendileri kayıtsız şartsız bir destek sunmuşlardı iktidar kanadına. Bu paketin siyasetteki temsil sorununa çözüm getirmediğini söz konusu dahi etmemişlerdi. Pakete desteklerini en azından referandum sonrası barajın düşürülmesi şartına bağlayabilirlerdi. Yapmadılar…

AYM ve HSYK'nun hükümetin kontrolü altına alınması operasyonuna 'ileri demokrasi' adını vererek koşulsuz destek sunanların, şimdi anti demokratik bir yapıdan söz etmeleri pek inandırıcı olmasa gerek.

Kurtulmuş eğer anti demokratik bu yapıdan gerçekten şikayetçi ise, bu yapıya değiştirmek için samimi bir mücadele vermediği, hatta dolaylı da olsa destek sağladığı için hata yaptığını kabul etmek hatta Türk halkından özür dilemek durumundadır…

Kurtulmuş bilmelidir ki; sandık önüne geldiğinde koşulsuz destek verip, iş işten geçtikten sonra "HAS…" demenin faydası yoktur…

 
Toplam blog
: 20
: 718
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

22/01/1967 doğumlu, Yüksek Okul İşletme Mezunuyum... Zaman zaman muhasebe elemanı, zaman zaman iş..