Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Küresel Önemli Olaylarda Kollektif Bilinç Nasıl tepki Verir?

 Küresel Önemli Olaylarda Kollektif Bilinç Nasıl tepki Verir?
 

Küresel Önemli Olaylarda Kollektif Bilinç Nasıl tepki Verir?


Önceki günlerde dünyanın jeomanyetik alanları ile ilgili araştırma yaparken bir siteye denk geldim. Site bir araştırma sitesi idi ve grafiklerle analizleri gösteriyordu. Dünyanın pek çok yerinden veri alıyor ve bunları o bölgedeki olaylarla eşleştiriyordu yani kollektif bilincin, etkili olaylarda verdiği tepkilerin kaydı tutuluyor.
Yıllar önce aldığım ama ara ara göz attığım kitapta bugün de aynı konuya denk geldim. Araştırma ayrıntılarıyla aşağıda yer alıyor. Kollektif bilincin olaylardan nasıl etkilendiğine dair araştırmalar ve sonuçları.
(ayrıca popüler olan iki yabancı dizinin de aynı konuyu işlediğini hatırlarsınız)
---------------------------------------------------
"PEAR laboraruannın baş koordinatörü Roger Nelson'ın aklına, belirli bir olay sırasında REG ( Random Event Generator) makinelerini sürekli çalıştırarak grubun odaklanmış dikkatinin makinelerin rastgele çıktılarını etkileyip etkilemediğini incelemek geldi. 

Radinle beraber "SahaREG'i' adını verdikleri cihazı geliştirdiler ve izleyicilerin dikkatle odaklandıkları bir dizi olayda çalıştırdılar; dini ayinler, festivaller, tiyatro oyunları ve hatta akademi ödülleri. Bir çok durumda çalışmaları, yoğun düşüncelere sahilp olan çok sayıda zihnin cihazın normdan sapmasına neden olduğunu ortaya koydu. 

Nelson global kollektif bilinç olasılığından büyüleniyordu.1997'de dünyanın her tarafına REG makineleri yerleştirmeyi, bunları sürekli çalıştırmayı ve çıktılarını duygu yüklü global olaylarla karşılaştırmaya karar verdi. GCPolarak tanınan bu program için Nelson merkezi bir bilgisayar programı organize etti. Böylece dünyanın elli değişik yerine yerleştirilmiş REG'Ier rastgele bilgi parçalarını bir merkeze internet uzerınden sürekli olarak göndereceklerdi. 

Nelson ve meslektaşları, Radin de dahil olmak üzere, periyodik olarak bu bilgileri inceleyip en önemli haberlerle karşılaştırdılar ve istatistiksel bir bağlantı bulmaya çalıştılar. Makinelerin çıktıları normalden daha az rastgele olduğunda ve bilgilerin geliş zamanı dünyadaki büyük bir olayla bağlantılı olduğunda, standart yöntem ve analizler bir düzen sergiledi.

2006'ya kadar Galler Prensesi'nin ölümü dahil, 205 önemli haberi incelediler; milenyum kutlamaları, John F. Kennedy Jr. ve eşinin ölumu, Clinton'ın suçlanması. Nelson dört yıllık bilgiyi analiz ettiğinde bır patern ortaya çıktı. 

İnsanlar bir olaya neşe ya da korku ile tepki verdıklerınde makine de öyle yapıyordu. Makinelenn çıktılarındaki düzen özellikle trajik olayların duygusal yoğunluğu ıle uyuşuyordu, korku ne kadar büyükse "düzen" de o kadar fazlaydı. 

Bu eğilim 9 Eylül olayları sırasında belirgin olarak ortaya çıktı. ikiz kuleler yıkıldıktan sonra Nelson, Radin ve bir kaç meslektaşları dünyanın her tarafındakı 37 REG''den gelen bilgileri incelediler. Radin, Nelson ve Boundary Instauteden bilgisayar uzmanı Richard Soup ve University of New Mexico'dan psikoloji oğrencisi Bryan J. Williams ayrı ayrı istatistiksel analizler yaptılar. 

Dört analizin de sonuçları uçaklar kulelere çarptığı zaman makinaların o ana kadar hiç görülmemiş bir şekilde etkilendiğini gösteriyordu. REGlere göre dünyanın zihni global bir dehşetle tepki vermişti. 

Nelson ve üç bağımsız analist değişik istatistiksel yöntemler kulla-narak datayı parçalara ayırdılar. Tüm analizler trajedilerin yer aldığı (birinci kuleye uçak çarpmadan kısa süre önce) zaman dilimlerinde muazzam bir "düzen" olduğu sonucuna vardılar; bunlar korku ve dehşetin en yoğun olduğu dönemlerdi. 
REGIer elektriksel dalgalanmalar, doğal manyetik alanlar ve sık kullanılan cep telefonlarına karşı kontrollü olduğu için bilim adamları bu olasılıkların potansiyel neden oluşturmasını devreden çıkarabilmişlerdi.

REGlerın faaliyeti, 9 Eylul olaylarına kadar normal olmasına rağmen, birinci kuleye uçak çarpışından iki saat önce, sanki kütlesel bir önsezi ortaya çıkmışçasına, giderek daha fazla korelasyon göstermişti, Çıktılardaki bu benzerlik iki gun daha devam etmişti.

Williams bu durumun bir tür psişik imza, altı milyar insanın dehşet içinde yarattığı dev psikokinetik etki olduğunu düşünmüştü. Tüm dünya ilk uçağın çarpmasından bir kaç saat önce kollektif bir ürperme yaşamış, bunu her bir REG makinesi algılamış ve kaydetmişti. Her ne kadar tüm analistler bu sonuçlara katılmadıysalar da Nelson, Radin ve bir kaç meslekdaşı bulguları prestijli fizik dergisi Foundation of Physics Lerters'da yayınlamayı başardılar. "
L. McTaggart
 
 
 
 
Burcu Barış Künar
 
 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..