Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

“MİLYARDER” olmak ister misin?

“MİLYARDER” olmak ister misin?
 

Anastasios Surları...KANAL İSTANBUL


Günlerdir sabırsızlıkla beklenen ÇILGIN PROJE nihayet DÜN açıklandı. Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan yerini söylemese de verdiği ipuçları Silivri’yi gösteriyor.

TV programlarında tartışıldı, daha çoook tartışılacakta! Hepsi kendi penceresinden haklı gibi görünse de atlanan bir şey var bunun neyi çılgın Allah aşkına?

Tarihe uzak kalmış AKP araştırmacıları. Bizans İmparatorları I. Leon (457-474) ve Zenon (476-491) dönemlerini incelemeye davet ediyorum. Bizden 1500 yıl önce el oğlu Silivri’den Karadeniz’e sur yapmış sur..O günün koşullarına göre bakacak olursak asıl çıngın proje bu. Adı Anastasios Surları.

Silivri’den başlayıp Karadeniz Evcik İskelesinde sona eren bir sur Anastasios surları. Dünyanın Üçüncü uzun suru olarak kayıtlara geçmiş olan bu surdan sayın başbakanın haberi var mı bilinmez.

Çin Seddi, İngilteredeki Hadrianus Duvarı,ardından dünyanın üçüncü uzun sur’u olarak kayıtlara geçen Anastasios suru o dönemlerde "to makron teikhos" veya "ta makra teikhe" olarak isimlendirilmiş. Demek ki Sayın Başbakan’ın “Çılgın proje” si uçtuuuuu… Çılgınlığı Bizanslara kaptırdı. Onlar aynı topraklarda ve aynı güzergahta bu çılgınlığı yapmışlar ve gerçekleştirmişler.

Bizimkinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bile belli değil.

O tarihlerde uçak, helikopter de yoktu . Bu aranın (Silivri-Evcik) en kısa mesafe olduğunu nasıl hesaplamışlar bilinmiyor. Marmara ile Karadeniz arası mesafe 48 Km. Başbakanın dediğine uyuyor.

“ 45-50 km arası uzunlukta” diyor ya!

Şimdi bazı ağabeyler/ ablalar Anastasios surları 507- 512 yılları arasında yapılmış falan diyebilirler. Onlara da kısa bir bilgi aktaralım. O tarihler Anastasios suru adının verildiği tarih. Neden? Çünkü var olan surlar yeniden onarılmış. Bu onarım büyük bir inşaat çalışması olarak tarihi kayıtlara geçmiş. O dönemde başta İmparator Anastasios bulunduğundan da bu ad ile tarihe kaydolmuştur.

Şimdiiiii… Gelelim Çılgın Proje’nin nereye yapılacağı konusundaki ip uçlarına..

Hoş akıllı TVciler ve bilim insanları işi çoktan çözmüşler de Başbakanın yanıltmak için söylediği ya da yanlış bilgi alması kaynaklı “ İstanbul iki yarım ada bir Ada’dan oluşacak” demesi. Oysa İki Ada iki Yarımada demesi gerekirdi. Dil sürçmesi oldu sanırım. İstanbul da bir adalar topluluğu var zaten. Hani Prens adaları denen Büyük, Heybeli, Burgaz, Kınalı..’dan oluşan. Bir de Silivri’nin batısına konacak kanal ile oluşacak ada etti iki ada. Anadolu yakası yarım ada, Kanalın batısında kalan Silivri Mahalleleri Gümüşyaka, Çanta, Değirmenköy, Büyükçavuşlu, Yolçatı …Ve Çeltik köyü, BüyükKılıçlı, Seymen, Beyciler, Sayalar, Danamandıra, Sayalar köyleri Trakya tarafında kalacağı için onlar da İstanbul’un diğer yarımadasını oluşturacaklar.. Bu da etti iki yarım ada. Demek ki sayın Başbakan yanlış bilgilendirilmiş. Hemen doğru bilgi aktarılmalı.

‘Neden Silivri? ‘nin üçüncü ayağı ise İstanbul’un en büyük havalimanının buraya yapılacağını açıklamasıydı Çılgın Başbakanımızın! . İstanbul’un 100binlik planlarında Havalimanı nerede? Evet evet bildiniz SİLİVRİ..

Ve dördüncü ve en öneli ip ucu2004-2009 yılları arasında Silivri AKPli yönetimin idaresinde idi. Ve Silivrililer çok iyi biliyorlar ki AKPli yöneticiler başkalarının adına, paralı partililer ise kendi adlarına Silivri’de akıllara zarar arazi topladılar. Niye? Sadece gülümserim!

Haydi Millet, Gelin Silivri’ye kaldıysa AKPlilerden fırsat siz de parsel parsel eyleyin Silivri’yi, tarım alanlarını, Su havzalarını, Ormanları.. Bul parayı , gel Silivri’ye “MİLYARDER”sin Gelecek 15 yıl içinde.. AKP sözü bu.

Dip Not : Yukarıdaki harita Anastasios Surları’nın haritası. Ehh bulabilirseniz bu alanlarda yer, almazlık etmeyin sakın!!!

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..