Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

"Son Yaprak" O. Henry

"Son Yaprak" O. Henry
 

Pek çok kişide etki bırakmış olan bu kitabı okumayan yok gibidir. Şöyle geçmiş yıllara çocukluğunuza ya da ilk gençlik yıllarına döndüğünüzde mutlaka hatırlayacaksınız.

O. Henry'nin çok güzel öykülerinden biri... O Henry öykülerini hep şaşırtıcı son ile bitirmiş, temasını sevgi üzerine kurmuştur.. İnce bir ironi ile işler hikayelerini. Son yıllarda ince ayrıntılar o kadar önem taşımıyor maalesef yazarların eserlerinde. İstisnalar olsa da. Peki değişen nedir? İnsanlar mı dünya mı? Güzelliklerin yerini alan acımasızlıklar, hırs ve onun sonuçları mı?. Artık hikayeler bile bunlar üzerine kurulu hale geldi. Ne yazık !!! O Henry hikayelerinde içtenliğe, samimiyete, sahici aşka, gerçek duygulara ve doğallığa yer veren bir yazardı. Yalın dili ve doğal anlatımı ile öykülerinde farklılığı ortaya koyuyordu. Maalesef çok erken yaşta, henüz yapacaklarının ortasında verem denilen illet hastalığa yakalandı ve 47 yaşında hayata akasında çok güzel eserler bırakarak veda etti. Ama arkasında bir sürü miras bıraktı okurlarına.

Eserlerinden bazıları; Son Yaprak, Yirmi Yıl Sonra, Turfanda, Yeşil Kapı, Armağanlar.... Kitap okurlarına bu kitapları almaya, okumuş olsalar dahi yeniden okumaya ve çocuklarına , eş ve dostlarına bırakmaları için davet ediyorum. Unutmayın gerçek sanatçı, gerçek yazar kolay kolay dünyaya gelmiyor. Onların eserlerini biz okurlar yaşatacağız. Gelecek nesillere aktaracağız.

 

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..