Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Umutsuz Ev Kadınları’ umut vaadedecek mi?

‘Umutsuz Ev Kadınları’ umut vaadedecek mi?
 

Yayınlandığı ilk günden itibaren çeşitli ülkelerde büyük ilgi gören popüler dizi ‘Desperate Housewives’, bizde de CNBC-e kanalında beğeniyle izlenmekte. Wisteria Lane’de yaşayan beş kadının maceralarını anlatan dizi, 25 Eylül’de başlayacak olan sekizinci sezonuyla veda etmeye hazırlanırken, mevcutun ganimetini nimet sayan yapımcılarımızın da dikkatini çekti. Yeni fikir üretmek yerine uyarlama keyfi sürmenin cazibesi, ‘Umutsuz Ev Kadınları’nı doğurdu.  

Medyapım-Disney ortaklığında ekranlara gelecek olan yerli ‘Umutsuz Ev Kadınları’, Hatice Meryem’in kaleminden çıkacak. Yönetmenliğini Merve Girgin’in üstleneceği uyarlamanın şu an için en büyük özelliği, sevilen yüzleri biraraya getirmesi. Orijinaldeki Lynette, Bree, Susan, Edie ve Gabrielle’i Ceyda Düvenci, Bennu Yıldırımlar, Songül Öden, Özge Özder ve Evrim Solmaz’la Kanal D ekranına taşıyacak olan yapımda Elif, Zerrin, Yasemin, Emel ve Zeliha’ya dönüşen karakterler Türkiye’nin mutsuz ev kadınlarını resmedecek.  

Bize göre abartılı Amerikan yaşamlarını uyarlamaya çalışan dizi, evlilikle kariyer arasında sıkışan kadınlara bir bakış! Orijinaliyle kıyas riski taşıyan projenin eleştiriye açık noktası, toplumumuzdaki kadın tiplemesine pek uymayan özel hayatları ele alması. ‘Desperate Houswives’daki kırmızılı kadınların aksine mor kıyafetlerle dikkat çeken yerlilerimizi zorlayacak husus da bu! Kültür dengesi iyi kurulursa ve bunu yaparken abartıya düşülmezse ‘Umutsuz Ev Kadınları’ umut vaadeder. Tabii burada da asıl görev senarist ve yönetmene düşmekte! Songül Öden ve Tardu Flordun’un ‘Mükemmel Çift’ uyarlaması bu konuda örnek alınmalı. Yabancı versiyonu çok tutan yapım, oyuncuların başarılı canlandırmasına rağmen reyting toplayamadı. İzleyici, kendisiyle yabancı düşen anlatımı benimseyemedi. ‘Desperate Housewives’ın belli bir kesime hitap ettiğini de akıldan çıkartmamak gerek. Bu bağlamda önemli olan, birebir kopyacılıktan kaçınıp özgünleşebilmek!  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..