Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

“Vicdan”a gelin artık!

“Vicdan”a gelin artık!
 

Vicdan'a gelecekler mi?


Vicdan dizisinin der-top edilmesini haklı olarak kabul edemeyen “Vicdan” severler hala çok tepkili ve sabırla da beklemekte. #vicdantayfa’sının bu tutumuna hayranlıkla bakıyorum ve çabalarından dolayı da takdir ediyorum.

Yapım şirketinden daha azimli olmaları dizilerine olan aşkı anlatıyor. Bir hikayeye, bir sevdaya, sevdikleri oyunculara sahip çıktılar. Hala Vicdan’a sahip çıkıp, sabırla bekleyen seyirciye hiç mi saygı kalmadı? Türkiye’nin pek çok kanalı sıfırdan bir sürü dizi yayına sokarken neden bu haykırışları duymuyor?

Durup durup reytinglerden bahsedenler sadece #vicdantayfası’na değil bir çok fan gurubuna arkasını dönüyor. Yakında kırdıkları kalpler, küstürdükleri izleyiciler sebebi ile kimselere dizi seyrettiremeyecekler.

Dizi yayından kaldırılınca sosyal medya üzerinden tepkilerini bildiren #vicdantayfası tagları ile seslerini duyurmaya çalıştılar. Her akşam saat 22:00 yi gösterdiğinde eylemlerine başlıyorlar ve hiç yorulmadılar. Seslerini duyan yok!

#vicdantayfası daha da ileri gitti youtube’da yeni bir video yayınladı (http://youtu.be/Oq62qnACBcU  ) , doğrusu izlenmeye değer. 7 bölümde final mi, arkası var mı bilemediğimiz bir bölümle rafa kalkan diziyi hala beklediklerini çok güzel ifade etmişler. 7 hafta içinde 45.000 ile sosyal medyada buluşan ve sayılamayan nice beğeneni ile çok büyük bir gurup. Hangi kanal olduğu önemli değil, ama dizinin ekrana dönüşü sağlanırsa sadece #vicdantayfası değil, bütün fan guruplarının kanal yönetimi tarafından kale alındığının göstergesi olur.

Artık ekranları boykot boyutuna gelen fan gurubu dizi izlemeyi de bıraktılar. Kırılan, küstürülen kaçıncı fan gurubu? Böyle gitmeyeceğini defalarca, başka diziler için de yazdım, fakat kanallar duyarsız kaldığı gibi yapım firmaları da çocukları olan dizilerine yeterince sahip çıkmıyorlar. Anlıyorum, para kazanamayınca dizi çekmek çok büyük bir maddi külfet, ama bari sözleşme yaparken; tazminat isteklerini, bölüm garantisi, yayından kaldırılırken tek taraflı karar verilemeyeceği v.s şartlar koysalar.

Küstürülen izleyici kitlesini tekrar ekrana döndürebilmek için çok çaba sarf etmeniz gereken zor şartlar gündeme gelebilir. Vicdan dizisinin ekrana tekrar gelmesi belki #vicdantayfası’nın eşsiz çabasıyla olsa da diğer diziler için de umut olacaktır.

Bence bir daha düşünün, kararınızı verin ve izleyenlere saygı duyun! Kapitalist sistemin söküp attığı vicadanlarınızın yeniden sızlamasını gönülden diliyorum. Yoksa bu savaş sonsuza kadar sürecek!

Hayatta savaşlarınızı kazanmanız dileği ile…

www.televizongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..