Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

'Yeni Kuşak Canlandırmacılar' Paneli Gerçekleşti

Canlandıranlar Yetenek Kampı kapsamında, 15 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde "Yeni Kusak Canlandırmacılar" başlıklı panel gerçekleştirildi. Ödüllü canlandırmacılar Ayçe Kartal, Denizcan Yüzgül ve Gökhan Okur'un konuk olarak katıldığı panelin moderatorlüğünü Berat İlk yaptı.

Panelde konuklar, animasyona nasıl başladıklarını, ilk filmlerinden bu yana yaşadıkları gelişimi, akademik ve profesyonel anlamda ülkemizdeki duruma dair deneyimlerini paylaştılar ve sürekli üretim yaparak film festivallerine katılımın önemine vurgu yaptılar. Panel konuklarının üzerinde önemle durdukları bir diğer konu ise iyi kısa canlandırma filmleri yapmak için sinema bilgisinin ve sinema duygusunun gerekliliği oldu.

Panelin ardından Canlandıranlar Yetenek Kampı İstanbul konulu kısa canlandırma film projesi seçmesini kazanan projelerin sahipleri ile panel konukları yemekte bir araya geldi. Ödüllü yeni kuşak canlandırmacılar, seçilen projeleri tek tek dinleyerek yorumlarını aktardılar. Panelin izleyicileri arasındaki sürpriz isim ise Çek Cumhuriyeti Film Okulu Zlin Animasyon Bölümü Başkanı Michael Carrington idi. Carrington panel sonrasındaki yemeğe de katıldı ve seçilen projeleri dinleyerek yorumlarını iletti.

Panelin videosunu, panel konukları ve Michael Carrington ile yapılan röportajların kaydını www.canlandiranlar.com sayfasından izleyebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 9
: 684
Kayıt tarihi
: 11.08.10
 
 

Fazilet UĞURLUOĞLU Beyoğlu Ayşe Ege Kız Teknik Meslek Lisesinde Grafik Tasarım ve Fotoğraf bölümünd..