Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
TV Programları
 

Âyinesi iştir kişinin…

Âyinesi iştir kişinin…
 

Yayıncıların kafasına göre davranma hakkı var mıdır? Normalde bu sorunun cevabı ‘Hayır’ olmalı. Ama bizde durum farklı. ‘İzleyici’ mefhumunu, ‘reyting’ dışında kaale almayanların keyfiliğini görmek için, yayın akışındaki tutarsızlığa ve sergilenen saygısızlıklara bakmak yeterli!

Bu dertten muzdarip bir izleyici, ‘Mesaj TV’nin sevilen dizisi olan ‘Efsane Prens’in yayın saatiyle sürekli oynanmasından şikâyetçi. Gündüz kuşağında da yayınlanan diziyi, çalıştığı için izleyemeyen vatandaş, gece de geç vakte kadar beklemek zorunda kaldığını söylüyor! ‘Çok dizi izleyen biri değilim. Ama konusunu beğendiğim bu diziyi takip etmeye çalışıyorum. Ancak bitki reklamlarıyla veya spor programlarıyla yayını geciktiriliyor’ diyen izleyici, bu keyfiliğin Prof. Dr. Haydar Baş’ın inandırıcılığıyla da bağdaşmadığını hatırlatıyor…

Bir başka mektup da ‘Medya Kralı’yla ilgili! Okan Bayülgen’in küfür hakkındaki sözlerini yadırgayan izleyiciyi asıl hayrete düşüren, Hakkı Devrim’in tavrı olmuş! ‘Türkçeye hâkimiyeti ve ağırbaşlılığıyla takdir ettiğim Hakkı Bey’in de argo modasına uyduğunu görmek hayal kırıklığı yarattı. Uyarmak yerine Okan Bayülgen’i destekleyip yeni küfürler öğretmesi hiç yakışmadı’ diyor mektubunda!

Bunlar haklı serzenişler! Gerçekten de başlamasını beklediğiniz dizinin 2-3 saat gecikmeyle oynaması; üstelik bu umursamazlığın defalarca tekrarı hoş değil. Hakkı Devrim konusuna gelince, Bayülgen küfredebilme özgürlüğünden bahsederken ‘Ağza salıncak kurma’ örneğiyle konuya giren Hakkı Devrim, ‘Gurur duyarak söylemiyorum ama Türkçe küfrü bol bir dildir. Bir de İngilizce’den küfür ithal ediyoruz’ diyerek tanıdığımızdan farklı bir kişilik göstermişti. Konuklara saygısızlık konusunda Müge Anlı’yı eleştirmeyi ihmal etmeyen Devrim’in ‘Medya Kralı’nı arayıp soru sormaya çalışanları ‘Seni istemiyorum, onun için git’ diyerek kovalayan Bayülgen’i kınamayışı da benim dikkatimi çekmişti! Gerçi her telefon açanla dalga geçmeyi düstur edinen bir programı ısrarla neden ararlar onu da anlamış değilim! Bu durumda, ‘Alan memnun satan memnun. Sana ne’ denecektir. Öyleyse ben de noktayı Ziya Paşa’dan bir sözle koyayım: Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.

ANİBAL GÜLEROĞLU

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..