Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Aile Oyun Terapisti Berrak YÖRÜK

http://blog.milliyet.com.tr/pskberrakyoruk

09 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü

10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü
 

Meslek hayatına atıldığım zamandan bu zamana her 10 Mayıs'ta duygu, düşünce ve temennilerimi kaleme alıyorum. Bu 10 Mayıs'ta da maalesef ki temennilerimin yerini yine temennilerim dolduruyor. Çünkü meslek yasası ile ilgili değişen hiç birşey yok. Maalesef bir süredir sahte psikologlara dur demeye çalışıyoruz. Maalesef ki mesleğimize ve danışanların kişiliklerine yönelik olan bu saldırıların giderek yok olmamakla aksine artmaktadır.Ünvanımızı maddi çıkar sağlamak amaçlı zedeleyen halk sağlığını tehlikeye atan kişilere dur demeyeceğimiz bir 10 mayıs diliyorum.

Dünya geneline baktığımızda psikolog sayısının yaklaşık olarak %35’ini Avrupa birliğinde yaşayan psikologlar oluşturmakta ve bu Avrupalı psikologlar ‘’Europsy" adı altında psikoloji eğitimlerini standartlarını yükseltmek, uluslararası düzeyde psikolojinin gelişimine katkı sağlamak amacı ile buluşmuşlardır.

Ülkemize bakarsak psikologların hala ve hala bir meslek yasası maalesef ki yok. Mesleğe bakıldığı zaman oldukça popülaritesi yüksek ve her toplumda ihtiyaç olarak hissedilmesinin yanında ülkemizde tanınmıyor olması oldukça üzücü.

Resmi olarak kabul edilmiş bir gün olmamış olsada dileğim her yıl olduğu gibi gelecek senelerde ülkemizdeki meslektaşlarım da tüm dünyadaki meslektaşları ile beraber kutluyor olur.

Psikoloji öğrencileri namı diğer psikolog adaylarını da anımsayarak, bu mesleğe aşık olmadan icra edilemeyeceğini düşünüyorum ve daha üniversitede okurken vizyonunuzu oturtup hedeflerinizi belirledikten sonra bu hedefler doğrultusunda ilerlemeli ve kendini ve mesleğini devamlı geliştirmen gerektiğini düşünüyorum. Psikolog olmanın verdiği ağırlığı bilerek ve hissederek belirtmek isterim ki mesleğin getirdiği ağırlığı göz etmeksizin kişilere faydalı olmanın verdiği haz ile meslek keyifli bir şekilde icra ediliyor. 

Kişilerin ruhlarına dokunan biz profesyonellerin günü olarak bugünü yine yeniden, meslek yasaları olmadan kutlamak zorunda kalan meslektaşlarımın 2019 yılının 10 mayısında meslek yasaları çıkmış bir şekilde kutlamasını canıgönülden diliyorum. 

Uzm. Klinik Psk.

Berrak YÖRÜK

 

 
Toplam blog
: 14
: 341
Kayıt tarihi
: 28.05.15
 
 

Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü lisans,  İstanbul Gelişim Üniversitesi Kli..