Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '17

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı
 

"10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı", Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla 20-21 Ekim 2017 tarihlerinde Bilgi Teknolojileri Kurumu Ankara'da gerçekleştirildi. ISCTurkey 2017 Konferansı, Avrupa Ağ ve Bilgi güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklenmekte ve Avrupa Siber Güvenlik Ayı etkinlikleri arasında yer aldı.
 
Konferans Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) tarafından Gazi Üniversitesi (GÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı(UDHB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenmiştir.
 
Başbakan Binali Yıldırım “Endüstri 4.0 le bilim ve sanayide yapay zekanın her alanında uygulanacağını, 2023 e kadar geçileceğini belirtti. Yapay zeka ve makinayı yurtdışı temin ettiğimizde ise yerli yazılım ve kontrol sistemleri geliştirilmeli ki, Siber Saldırıya karşı Siber Güvenlik sağlanmalıdır” dedi. Türkiyemizde 1000 Siber Güvenlik Uzmanı olduğunu toplam 30.000 Siber Güvenlik Uzmanına ihtiyaç olduğunu belitti. İstihdam alanındaki açığa dikkat çekti. ÖSYM ve MEB işbirliğiyle alanda yetirtirilecek uzman için öğretim programı hazırlandığını iletti. 
 
Türkiye bilgi toplumu olup internet erişimini sağlamaktadır. Neredeyse gelişmiş ülkelerin düzeyine geldik. Türkiye, bu altyapı iletişim, internet konusunda ilerledi. Doğal olarak bilgi ve iletişim teknolojilerindeki kullanım ağının gelişmesiyle birlikte “Siber Güvenlik ve Yapay Zeka” uygulamalarında milli ve yerli yazılım ve kontrol sistemlerinin uygulanması gerektiği belirlenmiştir. Sağlık, eğitim ve ulaştırmada değişim yönetimi başlamıştır.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlerle geliştirilecek yazılım ve kontrol sistemleri için daha çok çalışıp işbirliği yapılması konusuna dikkat çekti. 
 
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) 460 operatörün bağlantı noktasında yer aldığını ve siber olayları kaynağında tespit ettiğini iletti.  Siber İletişim Platformu sistemininin kullanıldığını belirtti.
 
BGD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay yapılmış olan çalışmalarda toplumda ve karar vericilerde siber güvenlik konusundaki farkındalığın artırıldığına dikkat çekti. Atalay, siber güvenlikteki milli çözüm ve yerlilik ihtiyacı için "olmazsa olmazı" dedi.
 
Aselsan, Havelsan, Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, TÜRKSAT, NETAŞ, Intellfor Global Strategy NETAŞ ve tüm katılımcıların ortak görüşünde İnsan faktörünün önemine dikkat çekildi. Büyük veriyi yönetebilmek için nitelikli bilgiyle donatılan kişiler gözetiminde ilerlemek gerekmektedir. Bununla birlikte geleceği planlamak için büyük veriyi kullanacağımız konusuna dikkat çekildi. Oturumlarda bizim ülke olarak Siber Güvenliği şu anda günümüz sorunlarını çözmek için kullandığımız tespit edilmiştir.
 
Toplam blog
: 52
: 120
Kayıt tarihi
: 22.03.15
 
 

     İstanbullu olup, Yalova iline Cumhuriyet Savaşı sonucunda ilk “memur” atanan dedesi Sağlık M..