Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '13

 
Kategori
Deneme
 

100 Uşaklı Yüz

Köyler için bu kural geçerlidir. Kentleşmek üzere olan kasabalarda da. Köylerde ve kasabalarda herkes birbirlerini tanır. Uşak 1954 te İl olamasına karşın 1970 lere dek herkes birbirlerini tanımaktan öte birbirleri ile akraba idiler. Bu savımı www.yilmazsunucu.com sitesinin "En Büyük Ailşe Uşak," sayfasında ki soyağacına bakarak kendinizinde kimlerle akraba olduğunuzu izleyebilirsiniz. Buradaki akrabalık kan bağına dayanmasa da kız alıp vermekle birbirleri ile hısım idiler.

Bu ilişkiler içinde koca kentin tümünün ortak amcaları, dayıları, halaları amcaları da vardı. Bu sıfat onlara toplum içinde davranışları olaylar karşısında duruşları nedeni ile verilmişti.

Toplum içinde davranışları, olaylar karşısında duruşları nedeni ile toplumda unutulmayan kişilerde vardı. Bunların bazılarını Uşak üzerine yazdığım on kitapta yer verdim. Kitaplarımdan başka  www.yilmazsunucu.com sitesinin ayni isimle yer verdiğim "100 Uşaklı Yüz," sayfasında da yer verdim. İsteyenlere ve bu konuda uğraş vermek isteyenletere de çağrıda bulunarak "Sayfanın adı 100 Uşaklı Yüz olmasına karşın sizlerin katkıları ile bu sayfa Uşak'ta simge olmuş kişilerle binlere de çıkabilir," diyerek bir çağrımı yiniledim.  .

Ayni çağrıyı sizlere yapıyorum.

Yıllar önceden günümüze toplum içinde davranışları, topluma katkıları nedeni ile Uşak'ta simge olmuş kişileri binlere çıkarıp, onlara saygımızı yerine getirebilir miyiz?..

Konu üzerine örneklere ;

www.yilmazsunucu.com sitesinin 100 Uşaklı Yüz sayfasına bakararak konunu içinde olamanızı isterim.

Güzellikleri birlikte çoğaltalım.

 

 
Toplam blog
: 40
: 99
Kayıt tarihi
: 02.05.12
 
 

1942 Uşak doğumlu. Öğretmen. Öğretmenliğini 1960-1992 yılları arasında 32 yıl Konya-Kadın..