Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '12

 
Kategori
Tarih
 

11 Eylül 2001 saldırıları terörist saldırı değil Amerika kendisi yapmıştır iddiası saçmadır

11 Eylül 2001 saldırıları terörist saldırı değil Amerika kendisi yapmıştır iddiası saçmadır
 

Michael Moore türünde iddialar ortaya atanlar 9 / 11 saldırılarının bu tür bir komplo olduğu iddiasını ortaya atmış bu konuda çeşitli belgeseller yapmış bazı Amerikalılar taraftar toplayıp yürüyüşler dahi yapmışlar ve ABD hükümetini gerçekleri açıklamaya davet etmişlerdir. Bir Fransız, Paenagon’a uçak çarpmadı diye bir kitap yazmıştır. History TV kanalında bu iddiaların her birine uzman olanların teker teker cevap verdikleri ve tüm bu iddiaları çürüttükleri bir belgesel vardı : Bir yanda uzman diğer yanda konu hakkında hiçbir uzmanlığı olmayan ve beyni komplo teorileriyle yıkanmış gülünç duruma düşen bu bir komplodur iddiacıları. History TV’nin o belegeslini seyretmenizi ve aklınızı çalıştırıp bunlar terörist saldırı değildi Amerika Afganistan'a saldırmak için kendi gökdelenlerini vurdu gibi akıl dışı ve hiçbir kanıt olmayan komplo iddialarına aklı başında insanar olarak gülüp geçmenizi tavsiye ederim. Elbette konunun aydınlanmamış henüz inceleme safhasında olan tarafları vardır. Ama bu bir komplodur iddiaları tatmemn çürütülmüştür. Bu tür komplo iddiaları hep ortaya atılır, ama dayandıkları kanıt diye sundukları şeyleri konunun uzmanları biraz kurcaladı mı hemen bu iddialar çöker.

 Yıllardır hala insanoğlu Ay’a gitmedi, Ay’da yürüyüş görüntüleri Hollywood stüdyolarında çekildi, Dünya’ya yutturuldu iddiaları var. Bu iddialara inanan kariyer sahibi ve üniversie mezunu o kadar çok insan varki hayret ediyorum. Bütün Ay uçuşları yapılırken çocuk yaştaydım, bu uçuşları çok yakından izleyen, albümler yapan ve uçuşları detaylı bir şekilde yazan biri olarak Ay’da yürünmedi Hollywood’da çekildi diyen insanlara üzülüyorum. İnsanların büyük bir kısmı okul bittikten sonra üniversite diploması sahibi dahi olsalar kendilerini eğitmeyi bırakıyor ve ilkokuldan üniversite sonuna kadar öğrenmiş oldukları bilgilerin çoğunu da unutuyorlar. Halbuki bir insan okuldan sonra da bilim, tarih, sosyal ve psikolojik konularda hurafe olmayan gerçek biimsel ve genel kültür bilgileri okumalı belgesel seyretmeli. Ama çoğunluğun okuduğu kitaplar bilimselliği olmayan hurafe kitapları sadece bir kitle kazanıp para kazanmayı hedefleyen kitaplar. İnsanlar orta okulda öğrendikleri Fen ve tarih dersleri bilgilerin unutmamış olsalar ya da çocuklarının derslerine yardımcı olmak için unuttukları ortaokul bilgilerini gözden geçirseler birçok hurafe ve komplo teorilerine bu kada kolay kanmazlar. Üniversite düzeyinde değil ortaokul düzeyinde bilgi dahi yeterlidir bunun için.

Maalesef çoğu insan sadece mesleği ile ilgili bilgi ediniyor, genel kültürünü artırmaya çalışmıyor, hurafe kitapları okuyor. Bu komplo ve hurafeciler de bu insanlara bol bol kitap ve belgesel satarak onların cehaleti üzerinden para kazanıyor. Ay’da yürünmedi ve 11 Eylül saldırılarını Amerikan Devleti organize etti iddiaları bu tür akıl dışı hurafelere örnek. Genel kültürü düşük bir toplum ayrıca kötü niyetli siyasetçilerin ve din yobazlarının da oyuncağı olur. Popülist politikaların ardındaki gerçekleri göremez ve ülkeyi iflasa sürükleyen popülist politikalar için oy verir. Yani cehaletin zararlarını saymakla bitmez. Lütfen okuldan sonra da sağlam, bilimsel kaynaklardan genel kültürümüzü geliştirmeye devam edelim. Bilimselliği olmayan, sağlam kanıtlara dayanmayan hurafe ve komplo teorilerinin hedef kitlesi olmayalım. Atatürk’ün “ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” vecizesini boşa çıkarmayalım. Neyin ilim olduğu neyin olmadığını çok iyi belirlemek lazım. Örneğin pozitif enerji, negatif enerji diye olmayan şeylerden bahseden bir yaklaşım kesinlikle ilim değil hurafedir.

Rasih Bensan 3 Kasım 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..