Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Astroloji
 

11 Kasım 2015 Akrep burcunda Yeniay

11 Kasım 2015 Akrep burcunda Yeniay
 

11 Kasım 2015 günü saat 19:46 da Akrep burcunun 19°00´ derecesinde bir yeniay meydana gelmekte. Sabit nitelikte ve su elementinin fazlasıyla yoğun olduğu bu yeniay hassasiyete, ısrara, şartları koruma çabasına işaret etmekte. Yeniayın sahipliğini yapan Akrep burcunun derinleşen, detaycı, ketum, bir olayı sonuna kadar sürdüren, duygularını bastıran, kuşkucu, kin tutan, krizlerle dönüşen yapısını hatırlarsak, bu kadar su elementi yoğunluğunda bir yeniay yürüdüğümüz yolda birçoğumuz için yorucu gelebilecektir. Akrep aynı zamanda borsa, sigorta, finans, demir-çelik, petro-kimya, silah sektörü ilgili işleri, cerrahları, dişçileri,  ordu ve polisi, itfaiyecileri, teknisyenleri, cenaze işleri ile uğraşanları, dedektifleri, casusları, suç örgütlerini de ilgilendirmektedir.

Akrep burcunda 11 Kasım’da meydana gelecek yeniayda Güneş ve Ay Zuben Elschemali ile kavuşumda. Bu sabit yıldız onur, üstünlük, kıvrak bir zeka, organizasyon yeteneği, arkadaşlar aracılığıyla fayda sağlamayı, geçici mutluluğu, sosyal reformları ama bunları kişinin kendine yönelik kullanmasını anlatır. Dolayısıyla bu özelliklerin eril dişil enerjimizin kullanımına, kadın erkek ilişkilerine, bilinçdışı ve bilinçli davranışlarımıza, yeniayın belirttiklerinin doğasına katkı yaptığını gözlemleyebiliriz.

Yükselen burç,  dünyayı algılama ve  kendimizi dışarıya ifade tarzımızı belirtir. Bu yeniayın yükseleninde Yengeç’i görmekteyiz. Bu burç kararsız, korumacı, milliyetçi, ailevi duyguları yüksek, fedakar ve kırılgandır. Aynı zamanda rasyonellikten uzak, yeri geldiğinde maskesini takıp, şantaja başvurabilen bir yapıyı anlatır. Dolayısıyla 11 Kasım Yengeç yeniayla birlikte   hissedeceklerimiz ve dışavurumumuz da bu çerçevede şekillenecektir. Yükselen derecesinin Mirzam ve Alhena sabit yıldızları ile kavuşum yaptığını görmekteyiz. Mirzam Sirius’dan önce doğan bu sabit yıldız ‘haberci’ olarak nitelendirilmiştir. Bizlere düşünsel ya da fiziksel olarak bir yeniliğin duyurulmasını anlatır. Alhena ise özellikle de uzlaşı durumları söz konusu olduğunda, kişiye yazılı ya da sözlü, olayı avantaja çevirmesini sağlayacak yetenekler verir.  Yani yeniayda bu yıldızların enerjilerini algılamamız ve ifademizde hissedebiliriz.

11 Kasım günü meydana gelecek olan Akrep yeniayının yöneticisi Mars, anaretik dediğimiz 29° de. Yani içinde bulunduğu burcun gölge yanlarını çalıştırabileceği gibi, geçeceği burcun özelliklerini ortaya koyabilmekte. Bu sebepten ötürü de davranışlarını tahmin etmekte zorlanabiliriz. Mars, eğitim çalışmalarını, seyahatleri, dindarlığı işaret eden  Markeb sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta ve Başak burcunu terk etmeye hazırlanırken, Ay düğümleri de tersine Başak-Balık aksına geçmek üzere saatleri saymakta.  Venüs’ü de bunların yanına katarsak, bu dönemde kadersel diyebileceğimiz türde olayların tetikleneceğini söyleyebiliriz. Mars aynı zamanda 20 Mart’taki Güneş tutulması derecesini karşıdan tetiklerken, bu yeniayın MC ve 6.ev yöneticisi olan Jüpiter’de 13 Eylül günü meydana gelen Güneş tutulmasına kavuşum yapmakta. Bu dönem civarı harekete geçtiğimiz olaylarla ilgili ivme kazanıp, genişleme, gelişme şansı elde etmekteyiz. Tabii bunun gidişatı her haritanın kendi potansiyeli çerçevesinde değişmektedir.

MC; statü, ulaşmak istediğimiz nokta,  ödüller, meslek, anne, eşin ailesi,babası, çocukların sağlığı, iş koşulları

6.ev; hastalıklar, çalışma koşulları, evcil hayvanlarımız, yanımızda çalışanlar, kiracılar, babanın kardeşleri, yakın akrabaları, günlük işler, çocukların kazanımları

Yeniay haritanın 5.evinde meydana gelmekte. Buna göre konularımızı çocuklar, hobilerimiz,  aşk, sportif, sanatsal faaliyetler, babanın varlığı, spekülasyon, risk, ek işler, ziyafetler, eğlenceli aktiviteler ve bunların alt açılımları oluşturmakta. Sağlık olarak da kalp, sırt bölgesi, ciğerleri, çocuk hastalıkları ve gebelikle ilgili problemlere işaret etmekte. Aynı zamanda yeniayın Akrep’te olmasından ötürü de safra kesesi, böbrek, üreme organlarına ait hastalıkları da bunlara ekleyebiliriz. Aileden, babadan gelen para ya da miras gibi işlerle uğraşabiliriz. İşimizi, statümüzü ilgilendiren durumlarda ilgili girişimlerimiz söz konusu olabilir. Kardeşimiz, akrabalarımızla eğlenceli zaman geçirebiliriz. Alacağımız kararlarda tarafsız değerlendirebilmek, yanılmadan yürümek adına güvendiğimiz kişilere danışabiliriz. Gecikmiş, ertelenmiş işlerle ilgili adımlar atabiliriz ya da tam tersi bazı işlerden vazgeçmemiz, bir şeylerin bir anda kesilmesi söz konusu olabilir. Seyahatler gündeme gelebilir. İşle, hedeflerimizle ilgili eğitimler almak isteyebiliriz. Bütün bu aşamalarda hedeflediklerimizin doğru karar olup olmadığını, bize sağlayacağı yararı detaylı düşünmemizi, dolayısıyla maksimum fayda sağlayabilmek adına adım atmanızı öneririm.

Haritaya uranyen prensipte bakarsak;

İlişkilerimizde, ulaşmak istediğimiz hedeflerimizde, toplumsal duruşumuzda sancılı bir yolun, dönüşümün içindeyiz. Şartlar çoğumuz için tam da istediğimiz gibi gelişmemekte. İlişkilerimizde, ortaklıklarımızda, sahip olduklarımızda dengeyi sağlayamakta, hakkaniyetli davranmakta zorlanmaktayız (Hera). Baştan beri süre gelen bu şartları değiştirmekte zorlanmamız belki psikolojik olarak bağımlılıklarımızdan, belki karmaşık aile bağlarından, belki de her şeye yetebilecek kadar kendimizi üstün görmemizden olabilir (Klotho). Bağlarımız öylesine derin ki hem olayları değerlendirirken tarafsız olmakta zorlanıyoruz, hem de  adına adım atmakta (Astrea). Ama artık bütün bu çetrefilli durumları baştan ayağa değiştirmek durumundayız (Arachne). Aksi takdirde beklemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalmamız işten bile değil (Pandora).

Bir yanımız başarıyı, huzuru, sevgiyi isterken, öbür yanımız yanlış yapmaktan korkarak, kaçmaya, vaz geçmeye meyilli (Diana).  İlişkilerde, ortaklıklarda doğru bir strateji geliştirerek, herkesi memnun etme düşüncesi içinde olabiliriz (Pallas). Olan sorunları görmezden gelerek, inkar ederek dürüstlükten saparak, sorumluluklardan, zorluklardan kaçma eğilimimizi kontrol etmemiz gerekmekte ( Bacchus, Icarus). Bu noktada bağımlılık yapan maddelerin de tüketimine dikkat edilmeli.  İçe dönebilir, yetersizlik, güçsüzlük hissedebilir, karşımızdakilerle yolumuzu belirlerken geçmişi günümüze taşımaya çalışabiliriz (Hades, Asc, Dsc). Bu noktada dengeyi kurmakta zorlanarak, geçmiş hatalarımızdan ders almadan, eski ve işe yaramayan yöntemlerle yol almaya çalışmamalıyız (Apollo).

11 Kasım 2015 günü meydana gelecek olan yeniayın ve Türkiye haritasının yükselenleri kavuşumda olduğu için bu yeniayın ülkemiz adına konu başlıklarını yine 5.ev konuları ve onların alt açılımları belirlemekte. Yani dünya astrolojisine göre  bu yeniayda gündemimizi belirleyecek konular diplomatlar, çocuklarla ilgili konular, spekülatif yatırımlar, doğurganlık , eğlence yerleri, parklar, bahçeler, eğitim sistemi, kumar, eğlence sektörü, sanatçılar, sporcular, tiyatrolar,sinemalar, sportif alanlar ve bunların alt açılımları. Yeniay ülkemiz haritasının Venüs’ü ve ilerletilmiş Ay’ı üzerinde olmakta. Bu da bize yeniayda kadınların, kızların, sanatçıların, finansın ve tabii ki diplomasi faaliyetlerinin ön plana çıkacağını göstermekte. YSK’nın kesin seçim sonuçlarını bu dönemde açıklayacağını düşünürsek, yeni meclisi ve hükümet kurma çalışmalarını da anlatmakta. Çeşitli sanatsal başarıları şahit olabiliriz. Sanatçılarla, sanatla, moda ve modacılarla ilgili haberler, faaliyetler ilgimizi çekebilir. Atletler, dansçılar, beden dilini kullanarak eğitim verenlerle ilgilenebiliriz. Önümüzdeki günlerde eğitim sistemi ile ilgili olarak daha da dini motiflere yakın kararlar alınması mümkündür. Fakat nasıl bir yapılanma olursa olsun, çeşitli belirsizliklere yol açabileceği gibi, tatmin ediciliği sorgulanabilir. Finansal anlamda girişimde bulunacakların şartları etraflıca incelemelerini öneririm. Kısa ya da uzun vadeli değerlendirmeye göre durumun değişeceğini ve haritalarındaki açısal görünümlere bağlı olduğunu hatırlayalım.  Piyasalarda dalgalanmalar, daralmalar,  yeni yapılandırmalar, şirket evlilikler, ayrılıkları devam ediyor gözükmekte. Sahtekarlıklar, zimmete geçirme, çek-senet davaları gündeme gelebilir. Halkı ilgilendiren gizli bilgiler ortaya çıkabilir. Hukuksal operasyonlarla ilgili durumlar  olasıdır. Terör malesef yine devam etmekte. Yeniayın hemen ardından Mars, Terazi burcuna geçerken, GAD, Koç noktası ve Hades’i, ardından da Ay ve Mars’ı tetikleyerek, devam edecek. Dolayısıyla 11 Kasım ve sonrasında tempo yükselebileceğinden dikkatli olmakta fayda var. Bu durum piyasalarını da etkileyebilir. Demir-çelik, inşaat sektörlerinde daralma bekleyebiliriz. Bu yeniayda başlangıçta yavaş yavaş toparlanır gibi gözüken adımların zamanla, çetrefilli hale gelerek beklenmeyen durumlara yol açması mümkündür. Su baskınları yaşanabilir. Kimyasal maddelerle, gazlarla ilgili kazalar, gıda, ilaç zehirlenmeleri  olasıdır.

Yukarıda 11 Kasım 2015 Akrep yeniayının Ankara merkezli , geodetic west mundane ve orta noktalar kullanılarak çıkartılmış kartografik haritasını görmektesiniz. Farklı sistemde çıkartılmış haritalar, değişik hatlara da işaret edebilmektedir. Bunlardan bazılarını haritaya turuncu renkte çizgiler şekilde ekleyip, numaralayarak, aşağıya astrolojik ifadesini eklemiş bulunmaktayım. Harita üzerinde kırmızı oklarla işaretli düşey hatların çevresinde bulunan yerler, yeniay enerjisinden daha belirgin olarak etkilenecek bölgelerdir.

1-      1-  IC/Satürn=MC

2-      2-  IC/Zeus =Satürn

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..