Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Astroloji
 

11 Şubat Aslan burcunda Ay tutulması

11 Şubat Aslan burcunda Ay tutulması
 

Genel anlamıyla Aslan Ay tutulması

11 Şubat günü saat 03:32 de Aslan burcunun 22°28'derecesinde ‘parçalı Ay tutulması’ meydana gelecek. Bu tip tutulmalarda Ay’ın ışıklarının bir bölümü Dünya’nın gölge konisinden geçer.  Tutulmalar belirli astronomik özelliklerine göre kataloglanırlar. Yaşayacağımız tutulma 114 Saros numaralı. Toplamda 71 tutulmadan oluşan bu serinin başlangıcı 13 Mayıs 971 e kadar uzanmakta. Serinin bitimi ise 22 Ocak 2233 olacak. Tutulma, ülkemizin de içinde olduğu, Avrupa, Afrika, Güney Amerika’nın   tamamında, Asya’nın Hindistan’ı da içine alacak şekilde batı bölgelerinde ve Hint, Pasifik Okyanuslarında, Kuzey Amerika’nın doğusunu kaplayacak şekilde yarısında ve Atlas Okyanusunun tamamında    bölgede gözlemlenebilecek. 9 Şubat 2009 yılında 20°Aslan’da , Ay düğümlerinin ters konumlanmış hali ile bir tutulma yaşamışız. O dönem civarına geri dönerek, hayatınızda  aktif olması olası durumlarla ilgili ipuçlarını bulmanız mümkündür. Eski  astrologlar Aslan burcunun son dekanında olan tutulmaları ‘insanları ve orduları yeni girişimlere doğru harekete geçirme’ ile ilişkilendirmişler.

Her Ay tutulmasının aynı zamanda bir dolunay evresi olduğunu hatırlayalım. Bu dönemde kararsızlıklar, ilişkilerde de, içsel olarak da huzursuzluk, gerginlik hissi yaşayabiliriz. Daha sorgulamacı olurken de farkındalığımız artar. Bu Ay tutulmasında şartların değişmesi yönünde kararlılık gösterirken, risk alabilecek, cesaretli tutum sergileyebileceğiz, mücadeleci davranabileceğiz. Köklü değişimlere gebe dönemlerden geçeceğiz.

Tutulma Aslan burcunda meydana gelmekte. Kendini göstermeyi, gözler önünde olarak, alkış, onay almayı seven bu burcun egosu, kibiri de yüksektir. Gösteriş yapayım derken, müsriflikten de kaçınmaz. Liderler, yöneticiler, üst kademelerde çalışanlar, sahne sanatları ve eğlence sektörü içinde yer alanlar, yönetmenler, organizatörler, reklamcılar, otel ve restaurant işletmecileri, mimarlar, ressamlar, heykeltıraşlar, modacılar, kuyumcular bu burcun etki alanındadır. Sağlıkla ilgili olarak da omurga ve sırt bölgesi ile ilgili sorunları, kalp damar, kan hastalıklarını, erkekte sağ, kadında ise sol gözde oluşabilecek sorunları işaret eder.

Aslan burcunda yaşayacağımız senenin ilk tutulmasında Ay ve Tania Australis etkileşimini görmekteyiz. Bu sabit yıldız tutulmayla birlikte olayın, duyguların, kadınların da doğasına sukunet, tedbir, şüphe ve sabır katarken, tahrik, kışkırtma söz konusu olduğunda ise öç almaya çalışan, kindar yapıya dönüşümü hazırlayacak. Güneş ise Deneb Algedi ve Sadalsuud ile açılanmakta. Yani Güneş’in ifade ettiği olayların doğasına, bilinçli yönelimlere ve erkeklere bu sabit yıldızların etkisini gözlemleyeceğiz. Bunlar da yanlış arkadaşlıklar yüzünden kayıp yaşama, yüksek mertebeye ulaşılsa da sonunda utanç ve yıkımla karşılaşma, para, mülk kaybı, çocuklarla ilgili endişe duyma, okült konulara yakınlık, gizli meraklar, ilgiler, psişik yetenekler, ev hayatını sevme, karşı cins sayesinde bolluk, zenginlik yaşamak şeklinde gözlemlenebilir.

Yükselen burç bizlerin dışavurumumuzu, çevremize nasıl tutum takındığımızı, algıladığımızı, algılandığımızı anlatır. Kova Ay tutulmasında Yay burcu yükselmekte. İdealleri, etik olanı, büyüyüp, genişlemeyi, yeniyi bulmayı öğrenmeyi işaret eden bu burcun gölgesinde gereksiz riskler, aşırılıklar, gerçeklerden uzaklaşma, patavatsızlık, dağılma görülür.  Kraliyet yıldızlarından olan Antares’in  yükselene kavuşumunu görmekteyiz. Bu da biz davranış belirlerken takıntıdan, kıskançlıktan, acımasızlıktan uzak durabildiğimiz taktirde gelecek büyük başarıyı, zenginliği işaret etmekte. Fakat bu duygu ve davranışlardan uzak durmamız için de biraz çaba göstermemiz gerekmekte. Yükselen derecesi aynı zamanda Algol’lü Mars, Facies’li Satürn’den destek alırken, Zosma’dan da zorlananmakta. Eski yazılarımı okuyanlar bilirler, gölgesinin yıkım, kayıp olduğu Antares’in yanında Algol, travmatik, dramatik sonuçları, şiddeti, kesik başı, boyun bölgesi ile sorunları, Facies yüksek motivasyonun yanı sıra yine şiddeti, zalimliği, kurban durumlarını, Zosma da feda etmeyi, kötüye kullanılmayı, melankoliyi, depresyonu anlatır. Tutulma, bizlerin geçmişte ısrarla tekrar ettiğimiz davranış kalıplarımıza, geçmiş yüklerimize, ne kadar tarafsız ve adil davranabildiğimize ve sebep olduğu dönüşümlere de vurgu yapmakta. Şimdilerde Balık-Başak aksında son günlerini geçiren Ay düğümleri, Nisan sonu Kova-Aslan aksına geçecek. Ağustos ayında yaşayacağımız tutulmalarla birlikte burası yeniden aktif hale getirecek. O yüzden bu tutulmada Jüpiter, Zeus – Pluto –Uranüs açısının da radikal kırılımlara, değişikliklere destek verdiğini göz önünde bulundurursak, mümkün mertebe gölge tabiriyle anlatmak istediğimiz olumsuzluklardan uzak kalmaya gayret edelim. Bu tutulma bir anlamda geçen sene yaşadığımız tutulmaların da etkisiyle attığımız adımların sonuçları anlamında önemli.

Ay  tutulmasının işaret ettiği konular

11 Şubat Aslan burcu Ay tutulması haritanın 9-3 aksında meydana gelmekte. Buna göre her türlü eğitim, iletişim işleri, yollar, seyahatler, hukuksal konular, yabancılarla, yurtdışı ile ilgili işler, uzak, yakın akraba ilişkileri, kardeşler, komşular, hayat felsefemiz, seminer , ders vermek, kitap yazım, yayın işleri,  ebeveynlerin sağlık durumları ana konu başlıklarını oluşturmakta. Ev, emlak , aileyle ilgili konularda tempo yükselebilir. Gerilimli, kavgaya sürükleyen durumlarla karşılaşılabilir. Hisseli, ortaklı paralar, mülkler, miras, kredi, burs gibi durumlarla ilgili gelişmeler, sonlanmalar söz konusu olabilir. Evlilik, ortaklık , uzun süreli devam ettirilmeye çalışılan her türlü ikili ilişkide aksayan, yozlaşmış yönler daha da göze batmaya başlayabilir. Duralamak, geri adım atmak isteyenler olabilir. Gerek kazanımlarınız, parasal konularınız gerek kardeşler, akrabalar, eğitim hayatınızla ilgili sorumluluklarınızı hatırlamanız, kararlar almanız gerekebilir. Kazanımlarla ilgili ciddi değişimler yaşanabilir. Bu noktada kaybeden taraf olmamak adına şansınıza çok güvenmeyin, adımlarımızı atarken kuralına göre oynamaya dikkat edin. Resmi işler, bürokratik konular, işiniz, hedeflerinizle ilgili temkinli yol almanızı öneririm. Aynı şekilde iş arkadaşlarınız, üstlerinizle de ılımlı yürümeye gayret edelim. Aksi taktirde şartların kontrolden çıkması ve günah keçisi konumunda sorun yaşamak söz konusu olabilir. Eğitim, yurtdışı konuları gündeminize gelebilir. Seminerler, eğitimler alıp verebilir, kitap yazım ve basımıyla, tanıtım çalışmalarıyla ilgilenebilirsiniz.

Sabit burçların 20°-25° ve öncü burçların 5°-10° dereceleri arasında gezegenleri olanlar aile büyükleriyle, sahip oldukları statüleriyle, bürokratik konularla, devletle ilgili adımlar konusunda daha mücadeleci olacak görünmekte. Burada eskiden gelen çözemediğiniz parasal konular, davalar söz konusu olabileceği gibi, yoz diyebileceğimiz türden, ömrünü tüketmiş  ilişkiler, ortaklıklar da geçerli.  İmza atılmamış durumlarda vazgeçmeler yaşanabileceği gibi, olayın gidişatını değiştirecek bitişler de söz konusu görünmekte.   [(Güneş, Ay / (Hades r  , Venüs, Kronos r  ,  Mars, Satürn/Pluto ] . Öncü burçların  17°-24° derecesi ve değişken burçların 3°-5° derecelerinde gezegenleri olanlar da hayatlarında ciddi kadersel değişiklikleri yaşayacak görünmekte. Örneğin eski hukuksal, eğitim, parasal , yurtdışı ile ilgili, ilişkilerde güç dengelerini değiştirecek durumlar gündeminize yaşayabilirsiniz. 

Aslan  Ay tutulmasında burçları ana başlıklara göre etkileyecek konular

11 Şubat günü Aslan burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasının burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları. 

İkizler ve yükselen İkizler :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri, çocukların işten elde ettikleri kazançları, sosyal çevreleri, gruplar içindeki etkinlikleri, umutları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.     

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları.  

Akrep ve yükselen Akrepler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yay ve yükselen Yaylar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, çocukların aşk hayatı, torun ile ilgili durumlar.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.              

Kova ve yükselen Kovalar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Ülkemiz ve Aslan burcunda Ay tutulması

Tutulmalar uzun süreli olaylardır. Ay tutulmaları genel olarak ilk 1 buçuk 2 ayda etkilerini ortaya çıkartmaya başlasa da bir sonraki Ay tutulmasına kadar yani 6 aylık bir sürede etkin diyebiliriz. Halkın durumunun yanı sıra finansal krizler, küresel savaşlar da Ay tutulmalarında belirgindir. Bütün dünyanın aldığı etkileri biz de ülke olarak, haritamız doğrultusunda almaktayız. 11 Şubat günü gerçekleşecek olan Ay tutulması ülkemiz haritasında  3-9 aksını çalıştırmakta. Buna göre tüm eğitim, öğretim,  iletişim sistemi, ulaştırma, taşımacılık, metrolar, komşu ve uzak ülkelerle ilişkiler, anlaşmalara ait belgeler, dokümanlar, reklamcılık, basın yayın, şirketler, ulusal ve uluslar arası ticaret, hukuk, turizm, dini kurumlar, göçmenler, vize konuları ana başlıklarımızı oluşturmakta. Aynı zamanda finansal konular ve kurumlar, ülkemizin ve halkımızın ekonomik durumu, yabancı ülkelerle finansal ilişkilerimiz, iç ve dış borçlarımız, doğal afetler ve savaşa yönelik konular, ölüm, organize suçlar, ulusal güvenliğimiz de yine gündemimizde olacak konular. Klasik bakışla tutulma 10.evimizin modern yöneticisi Neptün üzerinde. Burası astrolojik olarak hükümeti, idarecileri, üst düzey yöneticileri, ceo ları, ülke prestijimizi , kredimizi, hakimleri, savcıları, yargıçları, mahkemeleri , ordu ve polisi, toplumun tanınmış kişilerini ve skandalları anlatır. Dolayısıyla bir yandan da dikkatimiz bu konulara yönelecek. Öte yandan Uranyen sistemi de işin içine kattığımızda Neptün, Jüpiter, Cupido, Venüs, Mars ve yükseleni, yine  Mars Kronos’la beraber görüyoruz. Başkanlık sistemine giden anayasal değişikliğe yönelik tarafların ikna çalışmalarını daha mücadeleci görebiliriz. Güçlü duygulara sahip liderler, yöneticiler, toplum önderleri daha ılımlıymış gibi izlenim yaratabilirler. Ağırlıklı olarak gençlerimiz, kızlarımız, sanatçılar, sporcular, aktivistler, çeşitli gruplar üzerinden bu çalışmalar yürütülmek istenilebilir. Bu amaçla bütün yazılı, görsel, sözlü, sosyal medya dahil her türlü iletişim etkin biçimde kullanılma yoluna gidilecektir. Milletvekilleri, bu dönemdeki tutumları ve onlara yönelik olaylara hep birlikte  dikkat kesileceğiz. Tutulma sert ekonomik sürece de vurgu yapmakta. Finansal piyasalar , borsa, şirketler  açısından stres devam etmekte. Mars , önce Şubat’ın 20 si haftası Chiron ile , ardından da Güneş tutulmasını takiben son hafta ve Mart başı Uranüs ile  sert görünümler yapacak.  Terazi burcundaki retro Jüpiter’inde etkisini unutmayalım. Jüpiter finans gezegeni olmasının yanı sıra bizim haritamızda da 10.ev yöneticisi olarak farklı önem taşımaktadır. Jüpiter, retro sürecinde şirket yönetimleri de dahil olmak üzere yavaşlamayıd yapılmasını, eksiklerin kapatılmasını işaret etmekte.  Algol’lü Mars aynı zamanda Pluto, ilerletilmiş DSC mizle birlikte ,  Mars’ımızı zorlarken terörü yine baş düşmanımız görmeliyiz. Agresyona, provokatif olaylara, patlamalara, dışarıdan gelebilecek düşmanlıklara karşı dikkati elden bırakmamalıyız.  Bu tutulma döneminde meclis, belediyeler, dost olarak gördüğümüz ülkeler, spor kulüpleri de yine gündemimizde yer alacak görünmekteler.

Yukarıda 11 Şubat günü Aslan burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasının ülkemize ait kartografik haritasını görmektesiniz. Dünya haritası üzerindeki çalışmayı da sosyal medya hesaplarımda bulabilirsiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..