Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '07

 
Kategori
Basketbol
 

12 Dev Adam Avustralya'ya yetişemedi

12 Dev Adam Avustralya'ya yetişemedi
 

Avrupa basketbol şampiyonasına hazırlanan 12 dev adamımız Avustralya ile oynayacağı ikili maçtan ilkinde rakibine 101-93 mağlup oldu.Abdi İpekçi Arena'da salonu yarı yarıya dolduran seyircilerle birlikte keyifli bir basketbol akşamı izledik.

Salona maçın başlama düdüğünden hemen önce girdik arkadaşım Murat Avcılar ile.Girmemizle birlikte Mehmet Okur'un harika üçlüğü açılışı yaptı.İlk periyotta 11-0 lık bir seri yakaladık.Ama rakip Avustralya da Patrick Mills'in üçlükleri ve inatçı oyunu ile bir anda maça ortak oldu.

A millilerimizin hocası Bogdan Tanyeviç'in sürekli oyuncu değiştirmesi ve aynı oyuncularda ısrar etmemesi oyunda belli dönemlerde kopmalara neden oldu.Süre aldığı zamanlarda Mehmet Okur(28sayı), Serkan Erdoğan(13), Engin Atsür (11)ve İbrahim Kutluay(15)'ın çabaları galibiyete yetmedi.Avustralya'da ise Patrick Mills(17), Brad Newley(21), Sam Mackinnon(17) göze batan ve skoru yukarılara taşıyan isimlerdi.

Maçın devre arasında 12 dev adam basketbol okulu öğrencisi ve OKS de Türkiye ikincisi olan Ufuk Serkan isimli öğrenciye Federasyon başkanı Turgay Demirel ve Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay çeşitli ödüller verdi.Eğitim ve sporun bir arada yürütülmesi açısından güzel bir örnek yaşandı Abdi İpekçi'de.

Efes Pilsen'in gösteri grubu molalarda, Cem Ceminay ise devre aralarında şovları ile maça renk getirdi.Mehter takımının devre arasındaki muhteşem gösterisi seyirciyi ateşlerken 12 dev adamın yenilgisi bu heyecanı tamamlanmasını engelledi.

Kandil akşamı olması nedeni ile salonda boşluklar yaşandığı düşüncesindeyim(*). Hazırlık maçı olması nedeni ile fazla sıkmadan oynayan millilerimizin Avrupa Şampiyonasında daha farklı oynayacağının işaretlerini gördük.Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun katkısı ile 12 dev adam zirvenin en büyük adaylarından biri olacak bence.Amerika Kolej liginden A milli takıma yükselen ve Benetton'a transfer olan Engin Atsür ise önümüzdeki 10 yılın oyun kurucusu ve yıldız adayı olduğunu gösterdi.

Avustralya'ya skor olarak yetişemedik ama İspanya'da yapılacak şampiyona için gümbür gümbür bir milli takım gördük.Umudumuz ay-yıldızın zirveye yerleştiği ve istiklal marşımızın okunduğu bir final izlemek İspanya'da.

*Kandiliniz mübarek olsun.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..