Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Ekim '08

 
Kategori
Ankara
 

13 EKİM Ankara’nın Başkent Oluşunun Yıldönümü

13 EKİM Ankara’nın Başkent Oluşunun Yıldönümü
 

Ankara'nın Seymenleri


ANKARA KALE ŞİİR DİNLETİLERİ 5 EKİM 2008 PAZAR

Ankara Kalesinde Ankara Evi'nde yapılan toplantılarının ikincisi (5 Ekim 2008 Pazar günü) program sunucuları Mehmet Nuri Parmaksız ve İsmet Bora Binatlı öncülüğünde yapıldı.

Dinletiye Katılan Şairler:

Mehmet Nuri Parmaksız, İsmet Bora Binatlı, Dr. Bülent Kalıpçı, Prof.Dr. İbrahim Agah Çubukçu, Abdulkadir Budak, Ayşe Budak, Ahmet Sevgi, Abdullah Satoğlu, Vedat Fidanboy, Nur Ersen, Murat Duman, B. Uğur Alaybey, Bayram Atakul, Ahmet Gökçe, Ali Adanır, Deniz Atalay, Nevzat Doğanay, Gülten Ertürk, Halit Belgeli, Yavuz Kayacı, Ali Asker Koç, Metin Genç, Bilge Hilal, Galip Kurdoğlu, Ahmet Eroğlu, Ali Şahin, Leyla Karaca, Mehmet Alikelleci, Efe Pamuk, Ahmet Dimirci, Sevinç Atan, Aysel Al, Salim Ulu, Oya Şahin, Cevdet Aslangül, Ali Gündüz, İsmail Tunç, Birdal Öz, Abbas Yurt, Süleyman Erkuvan, Mustafa Güler, Hünkar Dağlı, Deniz Şahinoğlu, Ahmet Şahinoğlu (Yanık Ahmet), İbrahim İmer, Pakize Altan, Orhan Vergili, Nesrin Özcan, Cihat Öztürk, Zühal Güloğlu, Osman Kahraman, İzzet Bağcı, Davut Cömert, Hatice Cömert.

Her toplantıda katılım sayısının artışının dikkat çektiği Ankara Evinin salonu oldukça kalabalıktı. Salondaki masalar sanatseverlerle doluydu.

Salonu bu hafta Ankara'lı Seymenler şereflendirmişlerdi; çünkü 5 Ekim Atatürk ’ün Ankara Hemşehriliğinin Kabulüydü ve 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşuydu. Bu günün Ankara'lılar ve Seymenler için büyük önemi vardı.

Açılış konuşmasını ve Mehmet Nuri Parmaksız ve İsmet Bora Binatlı yaptı. Geçmiş bayram kutlamalarından sonra son günlerde şehitlerimiz için milletçe duyduğumuz üzüntünün ifade edildiği sözler ve rahmet dileklerinde bulunuldu ve sözü, sahneye çıkan Ankara kulübü başkanı Bülent Kalıpçı aldı. Onun konuşması esnasında sahnenin iki başında genç seymenler hazır vaziyette beklediler.

Bülent Kalıpçı Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin ve 13 EKİM Ankara’nın Başkent Oluşunun Yıldönümü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Seymenlerin Dikmen sırtlarında Atatürk’ü karşıladığını ve bu karşılama sırasında onun şerefine Seymen Zeybeği oynadıklarını, Atatürk’ün de onlara eşlik ettiğini ifade etti. Seymenlerin herhangi bir okuldan ya da eğitimle alınan bir ekip olmadığını, oyunların atalarından dedelerinden kendilerine miras kaldığını ve onların özbeöz torunları olduğunu ifade etti.

Bülent Kalıpçı’nın konuşması bittiğinde Seymenler Ankara’nın yöresel Zeybek oyunlarını oynayarak büyük ilgi, beğeni ve takdir topladılar.


Bir sonraki toplantı 2 Kasım 2008 Pazar günü saat 13'te yapılacak. Bütün şiir severleri bekliyoruz…


Konuyla ilgili önceki haber: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=135705

Edebiyat severlerin bilgisine sunulmuştur..

Galeri fotoğrafları:NUR ERSEN

<ımg alt="" src="http://kampanya.milliyet.com.tr/bbog/bireysel.jpg" usemap="#a" border="0">


BİR KIZ ÖĞRENCİNİN HAYATINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ https://secure.cydd.org.tr/bagis/index.asp

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..