Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

15 yıl fazla yaşayabilirsiniz

15 yıl fazla yaşayabilirsiniz
 

Alman bilim adamları şeker ve E vitamini tüketimi konusunda ilginç bir teori geliştirdi. Bugüne kadar şekerin zararları biliniyor ancak kuvvetli bir antioksidan olan E vitamininin kalp sağlığını koruduğu, diyabeti önlediği düşünülüyordu.

Jena Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, her ikisinin de minİmum düzeyde tüketilmesi durumunda ömrü uzatabileceğini ortaya koydu.

Araştırmayı yürüten Doktor Michael Ristow, ilk aşamada solucanlar üzerinde yapılan ve ortalama yaşam süresini yüzde 25 uzatan yöntemi şöyle açıkladı: Vücut, enerji için glİkoz (şeker) stoklarından faydalanıyor. Ancak glikoz az olduğunda farklı enerji kaynaklarına başvurmak zorunda kalıyor. Bu işlem sırasında hücrelere zarar veren ve kalp hastalığından kansere kadar birçok hastalığa neden olan serbest radikaller ortaya çıkıyor.*
Bilim günden güne hızla gelişiyor yukarıda ki haberde de görüldüğü gibi insan ömrünü uzatan bir formül bulunmuş. Acaba şunu hiç düşünüyorlar mı bilim adamları, belki de biz bilerek şekeri fazla tüketiyoruz ki ömrümüz 15 yıl uzamasın. Uzayıp da ne olacak sanki...


İnsan ömrünü ortalama 60 yıl kabul etsek 15 yıl uzayınca olacak yaş 75, yaşlandık elden ayaktan düştük (Allah korusun) oğlumuz varsa gelin, kızımız varsa damat bizi istemeyecek, tabiri caizse bir lokma ekmek verip söylenecekler, düzenleri bozulmasın diye oturup kalkmaya çekineceksiniz. (ben gelin olunca böyle davranmayacağım tabii ki:))
Küresel ısınma küresel yanma boyutuna geçmiş olacağı için ya susuzluktan kavrulacağız ya da buzullar eridiği için sular altında kalacağız.
O yaşa kadar emekli olacağımız için emekli maaşını alıp fazladan 15 yıl daha emeklemiş olacağız.
Otobüslerde gençler bize yer vermeyecek, moruk, bunak gibi şeyler söyleyecekler; üzüleceğiz, yaş 70 iş bitmiş sınırını aşmış olarak fazladan 5 yıl geçireceğiz.
Belki su savaşlarını, belki de 3 dünya savaşı göreceğiz sırf şeker yemediğimiz için..
işte bu sebeplerden dolayı ne yapıyoruz? Hemen gidip kendimize şekerli bir şeyler alıp, afiyetle gönül huzuruyla yiyoruz ve 60 yılı şekerli şekerli geçiriyoruz..

 
Toplam blog
: 18
: 4367
Kayıt tarihi
: 06.10.07
 
 

İşletme fakültesi mezuyum. Şu anda özel bir şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışmaktayım. Sudoku..