Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '16

 
Kategori
Astroloji
 

16 Ekim Koç burcunda dolunay

16 Ekim Koç burcunda dolunay
 

Genel anlamıyla dolunay

16 Ekim 2016 günü saat 07:23 de Koç burcunun 23°14'derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Oldukça hareketli, eylem odaklı, karşılıklı şartların zorlanarak, gereksiz riskler alınabilecek, dediğim dedik,  bildiğinin okunduğu, iletişimi, bilgi alış verişi bol ama söylenenin, öğrenilenin çok da sağlam tabana basmadığı, gerçekleştirmekte zorlanılacak bir süreç yaşayacağız. Koç burcu cesaretli, sabırsız, dışa dönük, sonunla çok da ilgilenmeyen, başlangıca odaklıdır. Risk alır, cesaretli bir şekilde yeniyi deneyimlemek ister. Gölgesinde bencillik, kavga, öfke, huzursuzluk, zorbalık, fanatizm ve girişimlerini sonuçlandıramamak bulunur. Sporcular, askerler, polisler, cerrahlar, doktorlar, mühendisler, silah, demir-çelik sektörü, itfaiyeciler, marangozlar, inşaat işçileri, kasaplar, teknisyenler, metal işçileri Koç burcu ile ilişkilendirilir. Sağlık anlamında ise kafa, yüz bölgesi ile ilgili hastalıklar, migren, baş ağrısı, yüz felci, tansiyon, baş dönmesi, yanıklar, yaralanmalar, böbreküstü bezleriyle ilgili sorunlar, psikosomatik rahatsızlıklar dikkat çekmekte.

Dolunay sırasında Ay’ın Acamar ilişkisi dini ve kamusal görevlerde başarıyı ifade etmektedir. Yükselen derecesindeki Güneş ise Foramen ve Spica ile görünüm yapmakta. Buna göre refah, huzur, liderlik, varlık, terfi, ün, mimari ve sanatsal yetenekler konusunda, kamusal, yasal işlerde desteklerken, göz, kulak sorunlarına, deniz kazalarına da dikkati çekmekte.

16 Ekim’de meydana gelecek olan dolunayda Terazi burcu yükselmekte. Buna göre ilişkiler, dengeyi bulabilmek, adalet, politika, nezaket, sanat , estetik değerler vurgulanmakta. Bir üst paragrafta yazmış olduğum , Güneş’e de eşlik eden Foramen ve Spica sabit yıldızlarının, yükselenle de etkileşimde olduğunu gözlemlemekteyiz. Davranışlarımızı, algımızı, ifademizi, eril yönümüzle de harmanlayarak, ilişkilerimize yansıtma amacındayız. Ama ne kadar, nereye kadar yaşayıp, gözlemleyebileceğiz! Zira bir anda tansiyonun yükselmesi, ortamın alevlenmesi  işten bile değil.  

Dolunayın işaret ettiği konular

16 Ekim günü meydana gelecek olan dolunay haritanın 7-1 ana aksında meydana gelmekte. Buna göre evlilikler, eş, ortak, danışmanlarımız, açık düşmanlıklar, davalarımız, büyükanne ve büyükbabamız, çocukların eğitim konuları, uzun, yakın yolları, anne, babamızın işleri, statüleri, hedefleri, sağlığımız, fiziksel görünümümüz, bizi direk ilgilendiren şeyler ana başlıklarımızı oluşturmakta. Hedeflerimizle, işimizle ilgili konularda farkındalığımızı, yaratıcılığımızı geliştirebiliriz. Duygusal anlamda çok da huzurlu değiliz. İlişkilerde çekişmeler, zıtlaşmalar, güç göstermek adına beklenmedik çıkışlar, ayrılıklar mümkündür. Karşı cins ya da aile ile  ilişkilerde de durum çok farklı görünmemekte. Arkanızdan iş çeviren bir kardeş, kuzen, yeğen gibi akrabalar, komşu, çocuk, sevgili ya da yanınızda çalışan sizi bu dolunayda şaşırtmasın. Yine bu dönemde kazanmak adına cinselliğin kullanılması, fettanlık, karşı taraftan kendi hesabına kaynak aktarabilmek adına her türlü yolun kullanılmasına da şahit olabiliriz. Bu dönemde sakin kalmaya ve önemli kararlarımızı dolunayın hemen öncesinde ve sonrasında almamaya çalışalım. Ortalık züccaciye dükkanında dolanan fillerle dolu. Sanatsal yönlerinizi geliştirmek adına faaliyetlere katılabilirsiniz. Yalnız ayağınızı yorganınıza göre uzatmanızı öneririm. Sonra geri planda harcamalarınızın artması, size zorlanacağınız yük olarak dönmesi mümkündür. Aynı şekilde riskli işlemlerde para kaybı olasıdır. Sağlıkla ilgili tedavi, yatıp dinlenmeyi gerektirecek durumlar yaşanabilir. Çocukların eşleriyle, ortaklarıyla ilgili finansal konularda, kredi, borç  durumlarında sıkıntılı, aldatıcı durumlarla karşılaşılabilir. Borç alıp verirken, kefil olurken iyice düşünmelerini öneririm.  Ev, arsa gibi konularla ilgili eski resmi konular, gelişmeler  gündeminize gelebilir. Avantaj sağlayacak adımlar atabilir, geri planda görüşmeler yapabilirsiniz. Hedefinizde olan birden fazla işle aynı anda uğraşabilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz. Ancak MC ye Procyon ve Sheratan etkisini göz önünde bulundurduğumuzda, önünüze düşen fırsatların hatasız ve çabuk değerlendirilmesi gerektiğini, kayıplarında söz konusu olabileceğini de eklemek isterim. Trafikte kazalara karşı dikkatli olalım.

Koç burcunda meydana gelecek olan dolunaya uranyen prensipte bakarsak ;

İlişkilerde yine gerilimli bir dönemdeyiz. Dolunayın hemen civarında öfke patlamaları, kıskançlıklar, iletişimsizlik, işlerin, iletişimin arap saçına dönmesi gibi can sıkıcı durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Kendi içimizde de çok huzurlu değiliz. Sancılı dönüşümün tam da ortasındayız. Kezlerce maddi manevi kayıplar yaşayanlarımız  var ki derin travmaları, yaraları da halen beraberlerinde taşımakta olabilirler. Çoğumuz en az bir yönden sıkıntılarımız adına duruma çözüm aramak istiyor, yeni bir şansla toparlanmaya çalışıyoruz ama düşünüldüğü kadar çabuk görünmemekte. Sorunları tespit edip, parçaları birleştirmeye çalışarak, yol bulmaya çabalıyoruz. Bazılarımız toplum içindeki durumu, hatalarınla gelen kayıplara bağlayarak, acımasız özeleştirilerle, kendini yargılayabilir. Mantıksal çözümler geliştirmeyi seçebilir. Bazılarını ise bu geçmiş deneyimler, yaşanmışlıklar zorlayabilir, yönsüzlüğe sevk ederek, dağılmaya neden olabilir. Bu tuzağa düşenlerimiz kendini çevresinden, ailesinden uzak, parçalanmış, adeta kayıp hissedebilir. Aşırı uçlarda dolanmalar, duygusal inkarlar görülebilir. Alkol, madde bağımlılıklarında, depresyon ilaçlarının kullanımında, kalp damar hastalıklarında artış gözlemlenebilir. Dağılmadan, dağıtmadan, tuzağa düşmeden, yeni bir şans için yürekli olmak ve her ne konu ise bizi bağlayan, onunla ilgili çözüm adına adeta yüreğini ortaya koyarak yol almaya çalışmalıyız.  (Uranüs, Ay, Güneş, Psyche, Apollonia, Güneş/Pluto, Panacea, Satürn/Transpluto, ASC, DSC, Bacchus, Isis, Valentine, Neptün)

Koç dolunayında burçları ana başlıklara göre etkileyecek konular

16 Ekim günü Koç burcunda meydana gelecek olan dolunayın burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana konularda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

İkizler ve yükselen İkizler :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, hedefleri, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Yay ve yükselen Yaylar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları. 

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.              

Ülkemiz ve Koç dolunayı

16 Ekim ‘deki Terazi dolunayı, ülkemiz haritasının  11.evinde meydana gelmekte. Buna göre TBMM, belediyeler, yerel idareler, borsa, ulusal servetimiz, müttefiklerimiz, yabancı devletlerle yapılan ortak anlaşmalar, organizasyonlar, kulüplerin yanı sıra diplomatlar, eğitim sistemimiz, sanat , eğlence ve spor, çocuklarla ilgili yerler, kumar, doğum oranları, kamusal yatırımlar  ana başlıklarımızı oluşturmakta. Dolunay,  Merkür ve Satürn’ümüz üzerinde meydana gelmekte. Ve tüm saydığımız ana başlıklarla ilgili yeni yapılanmalarla , beklenmedik gelişmelerle, hatta gerilimlerle karşılaşabiliriz. Yine yeni vergiler, düzenlemeler olasıdır. Kredi, sigorta, faizler, ülkemizin borçları,  dış ülkelerle yapılan finansal anlaşmalar adına zorlayıcı durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Uluslararası anlaşmalar, hazinenin durumu ilgili gelişmeler, geri plandaki ödeme zorluklarını derinleştirip, refah düzeyimizde kırılmalar yaratabilir. Düşünce özgürlükleri, yasaklar gündemde olabilir. Provokatif eylemler, kışkırtmalar yaşanabilir. Hak, hukuk, eşitlik kavramının aşırı sert vurgulanması , ani krizlere, toplumsal gerilimlere yol açabilir. Düşmanlıklara , saldırılara oldukça açık bir süreç. Aynı zamanda patlamalar, yangınlar, maden ve yer altı kazaları, deprem olasıdır.  Dost olarak gördüğümüz, müttefiklerimizle ilişkilerde gerginlikler  toplumda daha göze batıcı hale gelebilir. Bilmediğimiz yeni olayları, anlaşmaları öğrenebiliriz. Güvenliğimizi, doğal kaynaklarımızı, madenlerimizi, tarımı, çiftçilerimizi, inşaat yatırımlarını ilgilendiren görüşmeler yürütülebilir, kararlar alınıp, imzalar atılabilir. Belediyeler, mahalleler, köylerle ilgili de yeni kararlar alınması, yetkilerin genişletilmesi mümkündür.

Yukarıda 16 Ekim günü Koç burcunda meydana gelecek olan dolunayın kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdir.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..