Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı
 

Şehitlikte Çelenk Sunma Programı


Son zamanlarda içi boş ve muğlâk bir Şehitler Gününe indirgenerek döneminde dünyanın süper gücü olan İngiliz emperyalizmini ve müttefiklerini yendiğimiz, dünya tarihinin akışını değiştiren büyük bir zafer oluşunu gölgeleseler de, halkın bilincinde Çanakkale Zaferi olarak yerini muhafaza eden o devasa günümüz yurtta ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl çelenk sunma töreninin bile Şehitliğe alındığı sabahki etkinliklerin ilki, Burdur Şehitliğindeki çelenk sunma töreni ile şehit mezarlarına kırmızı karanfiller konarak dualar okunması oldu.

Vali Süleyman Tapsız, Vali yardımcısı Halil Karbuz, 58. Piyade Eğitim Alayı (Garnizon Komutan) Piyade Albay Ümit SALTAŞ, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet TOSUNER, Genel sekreter İbrahim Şimşek, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler, askerler ve vatandaşların katıldığı çelenk sunma töreninde Valilik çelengini Vali Tapsız, Garnizon Komutanlığı çelengini Piyade Albay Ümit SALTAŞ, Belediye Başkanlığı çelengini Başkan Akkaya, Muharip Gaziler Derneği çelengini Başkan Hasan Öztürk sundu.

Çelenk sunumundan sonra Alaydan bir Üsteğmen gününü anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Ardından Vali Tapsız Şehitlik defterine notunu yazdı. Ve mezarlara karanfiller konduktan ve dualar edildikten sonra çelenk sunma töreni sona erdi.

Çanakkale Zaferi etkinlikleri MAKÜ´deki Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan Şehitler Günü programı ve müteakiben 31 Mayıs 2010 tarihinde İskenderun Deniz Üs Komutanlığı´nda vatani görevini yaparken terör saldırısı sonucu yaralanan ve sakat kalan Yeşilova İlçesi Çardak Köyü doğumlu Deniz Şoför Er Mehmet Aynur´a Cumhurbaşkanlığı adına Vali Tapsız tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreniyle öğleyin Merkez Polis Evinde şehit ailelerine ve gazilere öğle yemeği ile devam edildi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..