Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Bayramlar
 

19 Mayıs, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün Gençlik Yürüyüşüyle başladı

19 Mayıs, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün Gençlik Yürüyüşüyle başladı
 

19 Mayıs, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün Gençlik Yürüyüşüyle Başladı

Saat 10,00’da diye ilan edilen Çelenk Konma Törenine, törenin yürüyüşü müteakiben hemen başlatılması nedeniyle törene yetişemeyen CHP grubunun protestosu damgasını vurdu

Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik ve Cumhuriyet aleyhtarı faaliyetlerin odağı olduğu hükmü verilen AKP’nin Cumhuriyeti yıkan darbelerine bir yenisini daha ekleyerek çıkardığı, özü Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimi, Cumhuriyet’in kan damarları olan milli bayramların kutlanmasını kısıtlayan yönetmelik yurtta ve ilimizde kaosa ve sıkıntılara neden oluyor. Burdur’da 19 Mayıs Çelenk Sunma Törenine, Valilik tarafından saat 10,00’da yapılacağı bildirilen Çelenk Sunma Töreninin, ilan bile edilmeyen ve sessiz sedasız gerçekleştirilmeye çalışılan Gençlik Yürüyüşünü müteakiben hemen başlatılması sonucu törene yetişemeyen, bu nedenle alana tören grubu dağıldıktan sonra giren CHP kitlesi tarafından protesto edilmesi damgasını vurdu.

DÜŞÜK KATILIM

Vali Tapsız’ın katılmadığı, kamu yararına kitle örgütlerinden sadece ADD ile ÇYDD’nin bulunduğu, onlara da çelenk sunma imkânının verilmediği törende protokolün düşük katılımı ve Valiliğin Vali Yardımcısı Karbuz tarafından temsil edildiği dikkati çekti.

KAPTI KAÇTI OYUNU

Şeker Meydanında toplanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çalışanları yönetiminde, Belediyenin bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen öğrenci yürüyüş kolları kaldırımlardaki ve evlerin pencerelerinden sarkan vatandaşlarca alkışlandı. Meydana erken varan yürüyüş kolu töreni erken başlatınca, saat 10,00’a göre hareket eden CHP’liler alana, başta CHP İl Başkanı Süleyman Erman, CHP merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ve CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan olmak üzere kalabalık bir kitleyle tören dağıldıktan sonra girdi. Bu durumu CHP’liler kendilerine karşı bir komplo olarak değerlendirdi, töreni bir “kaptıkaçtıya döndürdüler” şeklinde yorumladılar ve protesto ettiler. Vekil Özkan ve İl Başkanı Erman, bunun cevabını saat 13,00’deki kendilerinin yapacağı çelenk sunma töreninde vereceklerini belirtti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..