Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '19

 
Kategori
Bayramlar
 

19 Mayıs Kutlu Olsun!..

Bugün günlerden 19 Mayıs 2019, Pazar. 2019 yılı itibariyle 19 Mayıs’ın 100. Yıldönümünü kutluyoruz. Bugün Milletçe ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Al Bayrak altında toplanarak birlik ve dayanışma ruhuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz…

19 Mayıs’a kısa bir bakış: Bundan tam yüz küsur yıl önce Türk Milletinin Kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olarak Büyük Önder Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun'a hareket ederek, bağımsızlık mücadelesini başlatmıştı. Milletimiz bu tarihten itibaren azılı, ilkesiz, hukuk, kural, vicdan, insaf, vatan tanımaz dünya emperyalistlerine karşı -karşın, rağmen- (…) tek vücut olarak birleşmiş ve vatanımızı pervasız, kifayetsiz, şuursuz, alçak işgal güçlerine karşı savunmaya almıştır.

-----------------------------------------------------

19 Mayıs’ı, Atatürk Gençliğe Emanet etti! 19 Mayıs, manevi olarak Atatürk tarafından gençliğe armağan edildiği için büyük önem taşımaktadır. 19 Mayıs’ın yüklendiği anlam ve kapsam Gençlik vatanın bekçisidir düsturudur. Bu manada Büyük Atatürk, Türk gençliğine büyük önem vermiş öyle ki, Türk Vatanı’nı, “gençliğe emanet etmiştir.” Buna göre Türk Gençliği, bu güzel vatanımızı daima ileriye taşımakla yükümlüdür. 

Atatürk’ün söylediği ve Cumhuriyetimizin kuruluş felsefenin önemli veçhelerinden olan “Bayrağımızı dalgalandırarak, devletimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak” anlayışı, inancı ve ilkesi, “gençlerimizin en büyük vazifelerinden biridir.”

--------------------------------------------------

O sebepten: 19 Mayıs demek, vatan aşkının tarihe altın harflerle yazılması demektir. Çünkü kurtuluş savaşı yıllarında vatanımız dört bir yandan işgal ediliyor, her bir sancağı düşman kuvvetlerince acımasızca ele geçiriliyordu. Bundan kurtulmak içinse bir lidere ihtiyaç vardı. O lider Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tü. Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan doğan güneş dalga dalga tüm yurt sathına yayılarak, milletimizin kenetlenmesi, bağımsızlığını kazanması için gerçekleşti. Böylece yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla her bir vatan evladı düşmanlara işgaline karşı savaşmayı kendine en önemli görev edindi.

---------------------------------------------

Özetin özeti: Sonuçta kazanan Büyük Türk Milleti oldu. Düşman kuvvetleri bir bir yurttan kovulmuştu. Her gelen 19 Mayıs’ta olduğu gibi bu 19 Mayıs’ta da vatan uğurunda canlarını feda eden ecdadımızı minnetle yâd ediyorum. Tarihte olduğu gibi bugünde -milletimize ve gençliğimize düşen görev- “vatanımız için çalışıp, vatanımızı ileriye taşımaktır.” Özet olarak, 19 Mayıs günü, geçmişte vatanımızın ne durumda olduğunu ve atalarımızın vatanı nasıl koruduğunu bizlere her zaman hatırlatması bakımından çok önemlidir. Mutlu Bayramlar…

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..